Deepwater Horizon - våre erfaringer med ekstremølbrygging

Kommer til å dumpe WLP001 når jeg tilsetter WLP099 når jeg skal brygge ekstrem-øl om ikke WLP001 klarer biffen.

(fra konisk)
 
Ble grådig da jeg skulle brygge min ekstremstout og lang historie kort - 13+ kg og rice hulls hvor 0,5kg er havregryn går ikke noe videre i en Blichmann Boilermaker 10 gal. Etter en time med banning og fikling ble brygget dumpet. Har nå kommet over det verste sjokket og nedskalert noe. Brygget skal fremdeles nord for 16% (i teorien)


Recipe: T.A.S.S.E.N.
Brewer: Kim Odland
Asst Brewer:
Style: Imperial Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 26,00 l
Post Boil Volume: 21,74 l
Batch Size (fermenter): 22,50 l
Bottling Volume: 20,50 l
Estimated OG: 1,138 SG
Estimated Color: 108,3 EBC
Estimated IBU: 117,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 70,0 %
Boil Time: 90 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
7,000 kg Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC) Grain 1 53,8 %
2,000 kg Munich Malt (25,0 EBC) Grain 2 15,4 %
0,500 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 3 3,8 %
0,250 kg Caramel/Crystal Malt - 60EBC (60,0 EBC) Grain 4 1,9 %
0,250 kg Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1200,0 Grain 5 1,9 %
0,250 kg Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) (120 Grain 6 1,9 %
0,250 kg Pale Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (60 Grain 7 1,9 %
0,250 kg Special B (Castle Malting) (300,0 EBC) Grain 8 1,9 %
0,125 kg Black Malt (Thomas Fawcett) (1300,2 EBC) Grain 9 1,0 %
0,125 kg Roasted Barley (Thomas Fawcett) (1500,0 Grain 10 1,0 %
1,000 kg Dememera Sugar (3,9 EBC) Sugar 11 7,7 %
1,000 kg Molasse Sugar (3,9 EBC) Sugar 12 7,7 %
125,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 60,0 min Hop 13 87,2 IBUs
50,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 15,0 min Hop 14 10,4 IBUs
50,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 15,0 min Hop 15 17,3 IBUs
25,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 2,0 min Hop 16 0,9 IBUs
25,00 g Chinook [11,60 %] - Boil 2,0 min Hop 17 1,5 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 18 -


1kg Demerara går i gjæringstanken, ikke kok.
 
Jeg ble litt overrasket over at 4767 iflg Wyeasts nettsider bare har alkoholtoleranse på 14%, ettersom de fleste portvin er sterkere enn dette...

Bare for å følge opp denne:
Det er fordi portvin er "fortified", dvs. at det tilsettes brennevin til produktet for å øke alkoholinnholdet. Det samme gjøres med sherry. Forskjellen er at i sherry gjøres dette når gjæringen er over, så sherry er tørr, mens for portvin gjøres dette før gjæringen er ferdig. Den raske økningen i alkohol tar livet av gjæren og portvin får restsødme.

Dette er en alternativ metode man kan bruke på å lage veldig alkoholsterke øl. Jeg gjorde det med en "port-porter". Har ikke detaljene her nå, men jeg lagde en vørt som i utgangspunktet skulle endt opp rundt 13% ved full utgjæring, men før det var ferdig utgjæra tilsatte jeg brennevin så alkoholnivået tippa 15%. Jeg brukte 60% fra polet der jeg hadde trukket en vaniljestang. (Dette var en liten batch, brennevinsmengden blir ganske stor). Naturlig karbonering blir umulig i et slikt tilfelle. Jeg valgte å bare flaske mine uten karbonering, synes det funker bra, fin som en avec.
 
Tilbake
Topp