Ble grådig da jeg skulle brygge min ekstremstout og lang historie kort - 13+ kg og rice hulls hvor 0,5kg er havregryn går ikke noe videre i en Blichmann Boilermaker 10 gal. Etter en time med banning og fikling ble brygget dumpet. Har nå kommet over det verste sjokket og nedskalert noe. Brygget skal fremdeles nord for 16% (i teorien)
Recipe: T.A.S.S.E.N.
Brewer: Kim Odland
Asst Brewer:
Style: Imperial Stout
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 26,00 l
Post Boil Volume: 21,74 l
Batch Size (fermenter): 22,50 l   
Bottling Volume: 20,50 l
Estimated OG: 1,138 SG
Estimated Color: 108,3 EBC
Estimated IBU: 117,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 70,0 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt  Name  Type  #  %/IBU   
7,000 kg  Pale Malt (2 Row) Bel (5,9 EBC)  Grain  1  53,8 %   
2,000 kg  Munich Malt (25,0 EBC)  Grain  2  15,4 %   
0,500 kg  Oats, Flaked (2,0 EBC)  Grain  3  3,8 %   
0,250 kg  Caramel/Crystal Malt - 60EBC (60,0 EBC)  Grain  4  1,9 %   
0,250 kg  Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1200,0  Grain  5  1,9 %   
0,250 kg  Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) (120 Grain  6  1,9 %   
0,250 kg  Pale Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (60 Grain  7  1,9 %   
0,250 kg  Special B (Castle Malting) (300,0 EBC)  Grain  8  1,9 %   
0,125 kg  Black Malt (Thomas Fawcett) (1300,2 EBC) Grain  9  1,0 %   
0,125 kg  Roasted Barley (Thomas Fawcett) (1500,0  Grain  10  1,0 %   
1,000 kg  Dememera Sugar (3,9 EBC)  Sugar  11  7,7 %   
1,000 kg  Molasse Sugar (3,9 EBC)  Sugar  12  7,7 %   
125,00 g  Chinook [11,60 %] - Boil 60,0 min  Hop  13  87,2 IBUs   
50,00 g  Cascade [7,00 %] - Boil 15,0 min  Hop  14  10,4 IBUs   
50,00 g  Chinook [11,60 %] - Boil 15,0 min  Hop  15  17,3 IBUs   
25,00 g  Cascade [7,00 %] - Boil 2,0 min  Hop  16  0,9 IBUs   
25,00 g  Chinook [11,60 %] - Boil 2,0 min  Hop  17  1,5 IBUs   
1,0 pkg  California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast  18  -   
1kg Demerara går i gjæringstanken, ikke kok.