1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Deilige bilder!!!

En tråd i 'Bilder, video og øvrige media' startet av RoganJosh, 13 Okt 2012.

  1. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvorfor er denne her og ikke i "hva slags øl.. tråden
     
  2. Bjørnar E

    Bjørnar E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørfoll
    Da var meskekjelen nesten ferdig.En slangebitt er det den mangler
     

    Vedlagte filer:

  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ser knallbra ut, antar at du resirkulerer?
     
  4. Bjørnar E

    Bjørnar E
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sørfoll
    Planen er det,må bare få litt utstyr
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ah, grunnen til at jeg spurte er plasseringen av termometeret.
     
  6. Keyakoo

    Keyakoo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Handletur og pakke i posten. 1 kilo div humler, nye glass (teknisk sett dramglass, men jeg kaller det smaksglass ), diverse småutstyr (korker, sprayflaske, flasketapper, børste og kandissukker), belysning til baren, og et rør med en ny kveik. Today was a good day
    [​IMG]
     

    Vedlagte filer:

    #2966 Keyakoo, 9 Aug 2017
    Sist redigert: 9 Aug 2017
    Stig Aa., Mc. og loebrygg liker dette.
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Cascaden begynner å komme seg

    [​IMG]
     
    Keyakoo, Mc., Vinnes Ølet og 2 andre liker dette.
  8. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Hvor høy er den nå?
     
  9. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Omtrent like høy som meg
     
    Mc. og Oberstbräu liker dette.
  10. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Endelig etter ferdig etter utgjæring og et par dager med coldcrash, Ink & Dagger clone rett på fat.
    Brygget under trykk og med et par grader høyere temp. enn uten trykk. brygger på 20 psi.
    Overføring til ferdige purgede fat uten innblanding av oksygen.
    Litt vask (går lett med sprayball i toppen) gjenstår og ikke minst prøvesmaking. Ble jaggu ganske lik originalen, ølet holder godt på alle smaker og aroma under trykk, og ikke minst den er jo drikkeklar og ferdig karbonert. Etter den lille erfaringen jeg har opparbeidet med med brygging under trykk er. Gjæring under høyere temp. uten off smaker, ølet føles som det har stått til lagring i i et par uker, aroma og smaker "setter" seg tidlig. Sikkert noen som har erfart dette ved bruk av fermentasaurus også.
    Takk til @Staro for tips til kverning av malt direkte i kjelen, lite støv og ikke minst når man kjører vannet inn i bunn via krana blir det ingen klumper.:rolleyes:
     

    Vedlagte filer:

    • Kverne.jpg
      Kverne.jpg
      Filstørrelse:
      148,9 KB
      Visninger:
      59
    • Vask.jpg
      Vask.jpg
      Filstørrelse:
      143,5 KB
      Visninger:
      59
    • Glass.jpg
      Glass.jpg
      Filstørrelse:
      139,7 KB
      Visninger:
      59
    • Fating.jpg
      Fating.jpg
      Filstørrelse:
      262,4 KB
      Visninger:
      60
  11. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Kult opplegh! Hvor har du fått de gjæringstønnene fra? Og hvordan tørrhumler du de med trykk?
     
  12. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det spurte jeg leverandøren om også, så lenge det er pellets/blomst må jeg ta det via toppen, rimelig mye Co2 så det er ikke noe problem, tar av trykket, o restetter de med Co2 etter humling. Den kommer fra New Zealand Google UBREW4U SÅ ER DU der. Fikk med en tilstås for flytende klaringsniddel
     
  13. Vinnes Ølet

    Vinnes Ølet
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

     
  14. Pedersen

    Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Aust Torpa
    Gleder meg til å få fylt opp denna luringen med noe mørkt og sterkt IMG_2492.JPG
     
    espux, Eirik Holm, erikraude og 4 andre liker dette.
  15. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Hva er det første du skal ha på fatet, og hvor lenge?
     
  16. Pedersen

    Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Aust Torpa
    Ikke helt sikker, men tror det blir en quadruppel, kommer til å smake på den jevnlig til jeg får ønsket eikesmak.
     
  17. Robert W

    Robert W
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    oki, grunnen til at jeg spør er at også jeg har et nytt eikefat og er usikker på hva som skal på det først, når eiken fortsatt er "rå", hvis det er en ting... =)
     
  18. Pedersen

    Pedersen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Aust Torpa
    Er første gangen jeg skal bruke eikefat også, så blir å prøve seg fram. Men innbiller meg det setter smak fort så en må følge med, har brukt en del eikekuber tidligere og der trengs det lang kontakttid.
    Blir jo rimlig stor kontaktflate på lite øl i 30l tønne.
    Jeg står mellom dobbelbock, imperialstout eller quadruppel som skal i første turen.
     

Del denne siden