Deilige bilder!!!

Hjertens enig.

Et problem - vel, Problemet - jeg har med NEIPA, er at når du har fått metta nesa med de tropiske aromaene, så er det egentlig lite igjen å glede seg over.
Fruited Sours, derimot ….
Kriek, framboise, …
Blåbær, mango, fersken, rabarbera, stikkelsbær, pære, ….
Mange muligheter.

Det er også en fin måte å resirkulere starter-øl.
 
Helt klart på sin plass i denne tråden:). Det der er et sted det er lett å gå inn og vanskelig å gå ut - både fordi det er så trivelig der, og fordi du gjerne bærer ganske tungt på veien ut.

Nå har de mye bra i maltveien:).
Deilig og få parkert så nærme inngangen ja :cool: Det ble Eraclea til en SMaSHing clone og litt diverse til en Bayer. Den første er allerede brygget:)
 
Nei, jeg kjøpte en 1/2 kg W-34/70 her før jul. Så jeg har blitt (ødelagt) som @Kaffewit; utrolig enkelt uten gjærstarter, næring og oksyginering :)
Absolutt ikke noe gæ'ernt med den strategien - etter min mening, i alle fall. Eller med den gjæren, som virkelig ikke fortjener å bli sett på som noe dårligere enn ferskgjærvariantene. Jeg har bare forelska meg i L26:). Og så er den litt sjelden.
 
Nei, jeg kjøpte en 1/2 kg W-34/70 her før jul. Så jeg har blitt (ødelagt) som @Kaffewit; utrolig enkelt uten gjærstarter, næring og oksyginering :)
Står på nippet til å kjøre samme strategi. Repakker du, og oppbevarer i fryser? Hva er beste strategi for oppbevaring?
Det er vel fukt som er værste fienden for tørrgjær (når den lagres), har lekt med tanken på å bruke litt kalsiumklorid for å holde det helt tørt … men det er kanskje overkill?
Jeg har oppbevart mine tørrgjærpakker i (en boks) i fryser, og det har funka knallbra.
 
Gjær-porno:). Dette er hva gjæringsdunken min med 28 liter patersbier på Imperial B48 trykka ut av seg i løpet av det første drøye døgnet. Det skumma nesten over i kolben i går kveld, så da tok jeg den og satte den i kjøleskap. Og nå ser det sånn ut. Nærmere en halv liter tjukk slurry. Det må vel være så å si rein gjær.

Det er rimelig vrient å ikke hive seg rundt og starte et nytt brygg med en gang:). Men jeg får vente et par dager - og mye skal tilbake i ølet, også. Men det er plenty nok til begge deler. Jeg har bare litt vondt for å bestemme meg for hva jeg skal brygge. Kanskje jeg skulle teste en dubbel - for én gangs skyld? Siden jeg aldri har brygga det før.

B48 fra patersbier.jpg
 
Gjær-porno:). Dette er hva gjæringsdunken min med 28 liter patersbier på Imperial B48 trykka ut av seg i løpet av det første drøye døgnet. Det skumma nesten over i kolben i går kveld, så da tok jeg den og satte den i kjøleskap. Og nå ser det sånn ut. Nærmere en halv liter tjukk slurry. Det må vel være så å si rein gjær.

Det er rimelig vrient å ikke hive seg rundt og starte et nytt brygg med en gang:). Men jeg får vente et par dager - og mye skal tilbake i ølet, også. Men det er plenty nok til begge deler. Jeg har bare litt vondt for å bestemme meg for hva jeg skal brygge. Kanskje jeg skulle teste en dubbel - for én gangs skyld? Siden jeg aldri har brygga det før.

Vis vedlegget 57155
Der var det et bra lag med gjær må e si
 
Tilbake
Topp