Peer Beer
Norbrygg-medlem
Hei!
Er nybegynner, og håper på litt hjelp..!
Jeg brygget en IPA i en Grainfather for 22 dager siden. Austmann IPA allgrain-set.
Målte OG til 1,079 med refractometer. I følge oppskriften skulle jeg hatt 1,060, så allerede der var det noe som ikke stemte helt. Men jeg måtte rekke et fly, så jeg satt den til gjæring som den var, med to pakker US-05. 19 grader i en Grainfather Conical Fermenter. Etter en uke tørrhumlet jeg i henhold til oppskriften. Det var da veldig lite tegn til gjæring, bare et sjeldent plopp i gjærlåsen.
Etter to uker hadde ploppingen tatt seg opp, og da målte jeg 1,021 med hydrometer. Oppskriften sier at den skal gjære i 10-14 dager og ende på FG 1,010.
Etter tre uker plopper det fortsatt ganske greit (ca hver 20. sekund), og jeg målte 1,018 både går og i dag.
I følge oppskriften skulle det blitt 25 liter til gjæring, men jeg har ca 21 liter. Jeg antar at det er grunnen til høy OG?
Tørrhumlen ble jo også liggende altfor lenge i gjæringskaret etter hva jeg har lest meg til. Jeg fisket opp humleposen i dag, så da har den ligget oppi der i 16 dager
Har lest om hop creep og infeksjoner.. Uten å bli så veldig klok.. Ølet ser klart ut og smaker etter min mening bra.
Hva bør jeg gjøre videre?
Er nybegynner, og håper på litt hjelp..!
Jeg brygget en IPA i en Grainfather for 22 dager siden. Austmann IPA allgrain-set.
Målte OG til 1,079 med refractometer. I følge oppskriften skulle jeg hatt 1,060, så allerede der var det noe som ikke stemte helt. Men jeg måtte rekke et fly, så jeg satt den til gjæring som den var, med to pakker US-05. 19 grader i en Grainfather Conical Fermenter. Etter en uke tørrhumlet jeg i henhold til oppskriften. Det var da veldig lite tegn til gjæring, bare et sjeldent plopp i gjærlåsen.
Etter to uker hadde ploppingen tatt seg opp, og da målte jeg 1,021 med hydrometer. Oppskriften sier at den skal gjære i 10-14 dager og ende på FG 1,010.
Etter tre uker plopper det fortsatt ganske greit (ca hver 20. sekund), og jeg målte 1,018 både går og i dag.
I følge oppskriften skulle det blitt 25 liter til gjæring, men jeg har ca 21 liter. Jeg antar at det er grunnen til høy OG?
Tørrhumlen ble jo også liggende altfor lenge i gjæringskaret etter hva jeg har lest meg til. Jeg fisket opp humleposen i dag, så da har den ligget oppi der i 16 dager
Har lest om hop creep og infeksjoner.. Uten å bli så veldig klok.. Ølet ser klart ut og smaker etter min mening bra.
Hva bør jeg gjøre videre?