Brygger min først lager og har fått til en skikkelig diacetylbombe. Lukter falskt smør så det holder. Er wlp840 som i følge White Labs egentlig skal ha ganske lav diacetyl produksjon. Så jeg skjønner ikke stort.
Kjølte ned til 11 grader tilsatte 2liters starter med 2 rør. Stod i 8 dager ved 11 grader til SG var 1.015 fra 1050 (skal bli 1010.) økte jevnt temperaturen til 14. Målte i dag på dag 11, SG var 1010 men lukter altså bare smør.
Kan nok være for dårlig oksygenering, har kun ristet og plasket som vanlig. Tenkte på infeksjon, men etter hva jeg har lest produserer de basiluskene som lager diacetyl også melkesyre, og sur er den ikke.
Noen redningstips? Vurderer å lage en starter på nøytral tørrgjør og tilsette denne når den gjærer for å la den rydde opp i smøret.
Evt noen idé om hva jeg kan ha gjort
Kjølte ned til 11 grader tilsatte 2liters starter med 2 rør. Stod i 8 dager ved 11 grader til SG var 1.015 fra 1050 (skal bli 1010.) økte jevnt temperaturen til 14. Målte i dag på dag 11, SG var 1010 men lukter altså bare smør.
Kan nok være for dårlig oksygenering, har kun ristet og plasket som vanlig. Tenkte på infeksjon, men etter hva jeg har lest produserer de basiluskene som lager diacetyl også melkesyre, og sur er den ikke.
Noen redningstips? Vurderer å lage en starter på nøytral tørrgjør og tilsette denne når den gjærer for å la den rydde opp i smøret.
Evt noen idé om hva jeg kan ha gjort