Er godt i gang med gjæringa av min første lager, men nå er jeg veldig i tvil om når jeg bør foreta diacetylresten.
Brygget en Brooklyn Lager etter oppskrift i BYO. OG på 1.054, forventet FG rundt 1.012. Brygget på lørdag, og etter et knapt døgn på 13 grader og fem døgn på 10,5 grader er SG i kveld cirka 1.020 (korrigert for temperatur). Ifølge oppskrifta skal temperaturen få heve seg til 16 grader i 48 timer når gjæringa avtar, mens andre steder heter det at diacetylresten skal foretas når gjæringa er 2/3 unnagjort. Skal jeg heve temperaturen nå eller bør jeg vente lenger?
Brygget en Brooklyn Lager etter oppskrift i BYO. OG på 1.054, forventet FG rundt 1.012. Brygget på lørdag, og etter et knapt døgn på 13 grader og fem døgn på 10,5 grader er SG i kveld cirka 1.020 (korrigert for temperatur). Ifølge oppskrifta skal temperaturen få heve seg til 16 grader i 48 timer når gjæringa avtar, mens andre steder heter det at diacetylresten skal foretas når gjæringa er 2/3 unnagjort. Skal jeg heve temperaturen nå eller bør jeg vente lenger?