1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

DIY: John Guest - For gass- og tappelinje

En tråd i 'DIY' startet av msevland, 4 Aug 2016.

 1. Grevling

  Grevling
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Lørenskog
  Sant, men når jeg stiller inn de to gass ut manometerene på 1 bar, trykksetter regulatoren og så stenger flaska helt viser flaskemanometeret 59 bar. I og med at gasstilførselen da er stengt, antar jeg at det da er trykket i regulatoren som vises. De to gass ut manometerene fortsetter å fore ut 1 bar i rørene fram til trykket i hele regulatoren er helt borte. Blir det ikke da riktig at dette er den eneste måleren hvor man kan lese av om det er lekasje i linja, eller har jeg misforstått?
   
 2. Kaffewit

  Kaffewit
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Om flasken er stengt og trykket faller og faller så lekker det. Litt ending i trykk kan temperaturendring gi. Er det noen som vet hvor store endringer man kan forvente når temperaturen endrer seg?

  Manometeret som viser flasketrykker er veldig nyttig for å se om det lekker når flaskeventilen er stengt.
   
 3. Grevling

  Grevling
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Lørenskog
  Etter forsøk med gjengetape og ny dukkert i vann, viser det seg umulig å få manifold tett, så den går nok i retur. Oppdaget også lekkasje fra en av ball lock'ene samtidig. Mellom gjengene og plast godset, så den går også i retur.

  Har nå koblet gass via JG direkte på fatene til erstatningsdeler er på plass. Virker tett så langt. Mere styr enn jeg trodde dette her.
   
 4. Oberstbräu

  Oberstbräu
  Expand Collapse
  Fylkesstyre

  Synd at sånt skrot er i salg. For ball locks er det vel bare CMB (CM Becker) som duger. Hvor kjøpte du dette? Har du bilde av manifold med en av koblingene ute?
   
 5. Grevling

  Grevling
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Lørenskog
  Begge deler kjøpt på brewshop. Ball lock er faktisk CMB, så har nok vært uheldig med den.

  Her er nærbilde av en av utgangene på manifold med demontert gjengenipplel. Lekkasjen er i gjengene som synes på bildet. Vurderer å gå for 3 veis JG splitter istedet, men skulle gjerne hatt mulighet for å stenge en eller flere utganger.
  IMG_20181211_230626.jpg
   
 6. Grevling

  Grevling
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Lørenskog
  Selv med midlertidig opplegg blir tilsynelatende ikke dette helt tett. Har nå rør via JG fra begge utgangene på regulator og rett til fat som følger: 1/4 mlf til 3/8 - 3/8 til 3/16 reducer - 3/16 rør - 3/8 til 3/16 reducer - 3/8 til 1/4 mlf - ball lock med gjenger.

  Mister 4-5 bar på regulator ila. 10 timer med ball lock frakoblet og gassen stengt. Alle deler har nå vært i vannbad unntatt utgangene fra gassflaske. Har forsøkt meg med mild Zalospray på disse, men ingen tegn til bobler. Relativt frustrerende.

  Brewshop ga meg forøvrig pengene tilbake ila. 10 min på de to delene som lakk, uten å kreve dem tilbakesendt, så det var rask og god service.
   
 7. Kaffewit

  Kaffewit
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Pakningen mellom flaske og regulator kan lekke. Syntes de harde (nylon?) pakningene er nesten umulige å få helt tette.
   
 8. Grevling

  Grevling
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Lørenskog
  Godt poeng. Det skal jeg sjekke.
   

Del denne siden