Marius K.
Norbrygg-medlem
Jeg skal brygge en imperial stout kommende helg og skal da for første gang prøve meg på dobbeltmesking.
Planen er å meske i to omganger á 60 minutter med 5,7 kilo per runde. Jeg fyller vann opp til øverste merke (ca. 26 liter), mesker en time og skyller med en vannmengde lik den som absorberes av maltet (ca. 5 liter). Deretter mesker jeg inn på nytt i samme vørter og mesker en ny time. Så kjører jeg utmesk og skyller tilsvarende med mengden som absorberes av maltet (ca. 5 liter). Jeg ender da på ønsket kokevolum.
Høres det noenlunde fornuftig ut?
Videre så lurer jeg på dette med vannjustering når man skal dobbeltmeske. Justerer jeg mengde meskevann akkurat som jeg vill gjort ved en "enkelt mesking", eller vil det at jeg mesker enda en gang gjøre at PH-en vil falle mer en ved kun en vanlig mesking slik at jeg må kompensere med enda mer salter enn dersom jeg kun skulle mesket en gang. Litt knotete forklart dette..
Planen er å meske i to omganger á 60 minutter med 5,7 kilo per runde. Jeg fyller vann opp til øverste merke (ca. 26 liter), mesker en time og skyller med en vannmengde lik den som absorberes av maltet (ca. 5 liter). Deretter mesker jeg inn på nytt i samme vørter og mesker en ny time. Så kjører jeg utmesk og skyller tilsvarende med mengden som absorberes av maltet (ca. 5 liter). Jeg ender da på ønsket kokevolum.
Høres det noenlunde fornuftig ut?
Videre så lurer jeg på dette med vannjustering når man skal dobbeltmeske. Justerer jeg mengde meskevann akkurat som jeg vill gjort ved en "enkelt mesking", eller vil det at jeg mesker enda en gang gjøre at PH-en vil falle mer en ved kun en vanlig mesking slik at jeg må kompensere med enda mer salter enn dersom jeg kun skulle mesket en gang. Litt knotete forklart dette..