1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Dobbeltmesking Speidel 50L

En tråd i 'Speidel Braumeister' startet av olai, 12 Nov 2015.

  1. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Tja, eller litt høyere temp, ikke helt sikker. To timer blir mer enn nok, tror jeg har ligget på ca 75 minutter når jeg tilsetter mer malt underveis. Utmesk bruker jeg å sette til 5 minutter.
     
  2. Joar Brunes

    Joar Brunes
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ok, takk for god hjelp og gode tips. Da prøver jeg meg i ettermiddag...
     
    Ole Mørkved liker dette.
  3. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Hvordan gikk det?
     
  4. Joar Brunes

    Joar Brunes
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har prøvd to ganger nå. Den første gikk ikke særlig bra. Tror det kom delvis av maltblandingen pale malt, havre og flaket mais. Det ble nærmest til en brøddeig og fikk veldig dårlig sirkulasjon. Andre gangen var en stout, og det gikk bedre. Vurderer og putte maks 12 kg i Speidelen neste gang, og resten i en kjele på hovedsteg temperatur. Kanskje holde tempen på den i steikeovnen? Eller rett og slett holde seg til maks 13kg og spille på lag med maskinen :)
     
  5. thomasski

    thomasski
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Jessheim
    Dobbeltmesket Wit Jul i helgen. Kjørte hele runden med malt to ganger (12,2kg), bortsett fra candissukker som vi hadde i koken. Mesket ut etter første runde. Endte på nesten 1100 mot 1040 i fjor. Håper bare gjæren klarer den voksne jobben :eek:
     
  6. rsomby

    rsomby
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Paradis, Bergen
    Jeg har hatt for mye malt i 50literen nok ganger nå til at jeg bruker max 13kg konsekvent nå og skalerer heller oppskriftene deretter. Etter jeg begynte med dette så får jeg godt og stabilt utbytte. Måler også SG etter meskingen for å sjekke at jeg ikke bommer. Da kan en jo alltids justere med litt spraymalt.
     

Del denne siden