Dry Irish Stout

Hei!

Dette emnet har helt sikkert vært oppe før, men jeg fant ikke noe sikkert da jeg søkte. Spørsmålet er rett og slett om noen har tips til en god oppskrift på Dry Irish Stout.

Sláinte!
 
60% pale malt
28% flaked barley
12% roasted barley

OG rundt 1.040

Meske på 65-66 grader

East Kent Goldings 60 min. til ca. 45 IBU

WLP004 Irish Ale gjær

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 
Personlig foretrekker jeg mellom 6 og 7% roasted barley og wlp013, men ellers likt som Daniel foreslår, eventuelt meske litt lavere for å få den under 1,010 ved endt gjæring.
 
Takk for svar!

Men hva med mesketider, koketid, gjæringstid, sukker og flaskelagring? Er helt grønn som dere sikkert skjønner.
 
60 min mesking, 60 min koking, 2 ukers gjæring, 4 g sukker pr liter (typeriktig) eller bruk 6g pr liter om du ønsker like mye futt som en pale ale.
La flasker stå varmt (20 til 25c) i en til 2 uker for å karbonere naturlig.
 
Tester mesken med jodtinktur for å se når den er klar, men 60 minutter bør holde.
Personlig så karbonerer jeg ikke med mer enn 1,6g pr L da jeg liker min stout så tam som mulig, men det er smak og behag
 
Tilbake
Topp