Dette emnet har helt sikkert vært oppe før, men jeg fant ikke noe sikkert da jeg søkte. Spørsmålet er rett og slett om noen har tips til en god oppskrift på Dry Irish Stout.
Personlig foretrekker jeg mellom 6 og 7% roasted barley og wlp013, men ellers likt som Daniel foreslår, eventuelt meske litt lavere for å få den under 1,010 ved endt gjæring.
60 min mesking, 60 min koking, 2 ukers gjæring, 4 g sukker pr liter (typeriktig) eller bruk 6g pr liter om du ønsker like mye futt som en pale ale.
La flasker stå varmt (20 til 25c) i en til 2 uker for å karbonere naturlig.
Tester mesken med jodtinktur for å se når den er klar, men 60 minutter bør holde.
Personlig så karbonerer jeg ikke med mer enn 1,6g pr L da jeg liker min stout så tam som mulig, men det er smak og behag
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.