Dumt å sile av humle før gjæring?

Sist batch innehold veldig mye humle.
For å få et klarere øl, med mindre rester flytende, så silte jeg av en del humle ut av gryta før det gikk oppi gjærdunken.
Var det dumt? Vil det gå utover smaken, eller er det viktigst når vørteren koker?
 
Jeg siler hvert eneste brygg gjennom en BIAB-pose og et dørslag fra IKEA. Jeg tror du er på trygg grunn  :ilike:
 
Jørn Hammerud skrev:
Jeg siler hvert eneste brygg gjennom en BIAB-pose og et dørslag fra IKEA. Jeg tror du er på trygg grunn  :ilike:
Støtter den. Bitterhumla har gjort jobben sin ved kokeslutt, smakshumla likeså. Aromahumla får avgi sine bidrag i den tiden det tar å få kjølingen i gang, pluss under selve nedkjølingen. Etter min mening er grumset som da blir til overs nettopp det: til overs. (Men dette er min mening, kan godt hende at andre, klokere bryggere har noe å tilføye her..)
 
Tilbake
Topp