Tror nok du har rett her . Oppskriften er ganske lik en munchener dunkel jeg har brygget noen ganger. Den vesentlige forskjellen er i hovedsak introduksjon av hvetemaltet, og en reduksjon av carafa spes. Valgte å gå for 50% hvete, som nok er mindre enn normalt men akseptert av tyskerne , da jeg syntes det gav meg et god referanse i et første forsøk siden jeg kjenner munchener dunkelen min relativt godt. Og jeg er overrasket over hvor mye lettere denne smaker nå enn munchener dunkelen min. Hadde ikke det like store inntrykket når jeg smakte på ferdig vørt for å si det sånn … Men jeg har ikke drevet med dette lenge nok til å skjønne hvordan ting smaker med kullsyre, da får jeg meg som oftest en overraskelse .
Hvis du brygger den igjen prøv deg på 65%hvete. resten munich og noen prosent cara og kanskje 0.75% carafa for farge. Synes de oppskriftene som har blitt postet her i tråden har hatt for mye "tung" cara i seg. Special B ser jeg ikke noe behov for, det blir for mye. Mørk Munich gir nok mørk tørket rosin, hvete til 65%, mørk munich, noe caramunich og 0.75% carafa-ish. Det skal være lett, men mørkt, men ikke svart, og samtidig ha noe mellom det lette og det mørke. Det skal være lett, du kan jo layere to cara'er forsåvidt, men ikke de mengdene Special B har figurert i denne tråden.