Dunkelweizen

Tror nok du har rett her :). Oppskriften er ganske lik en munchener dunkel jeg har brygget noen ganger. Den vesentlige forskjellen er i hovedsak introduksjon av hvetemaltet, og en reduksjon av carafa spes. Valgte å gå for 50% hvete, som nok er mindre enn normalt men akseptert av tyskerne ;), da jeg syntes det gav meg et god referanse i et første forsøk siden jeg kjenner munchener dunkelen min relativt godt. Og jeg er overrasket over hvor mye lettere denne smaker nå enn munchener dunkelen min. Hadde ikke det like store inntrykket når jeg smakte på ferdig vørt for å si det sånn … Men jeg har ikke drevet med dette lenge nok til å skjønne hvordan ting smaker med kullsyre, da får jeg meg som oftest en overraskelse :p.

Hvis du brygger den igjen prøv deg på 65%hvete. resten munich og noen prosent cara og kanskje 0.75% carafa for farge. Synes de oppskriftene som har blitt postet her i tråden har hatt for mye "tung" cara i seg. Special B ser jeg ikke noe behov for, det blir for mye. Mørk Munich gir nok mørk tørket rosin, hvete til 65%, mørk munich, noe caramunich og 0.75% carafa-ish. Det skal være lett, men mørkt, men ikke svart, og samtidig ha noe mellom det lette og det mørke. Det skal være lett, du kan jo layere to cara'er forsåvidt, men ikke de mengdene Special B har figurert i denne tråden.
 
Hvis du brygger den igjen prøv deg på 65%hvete. resten munich og noen prosent cara og kanskje 0.75% carafa for farge. Synes de oppskriftene som har blitt postet her i tråden har hatt for mye "tung" cara i seg. Special B ser jeg ikke noe behov for, det blir for mye. Mørk Munich gir nok mørk tørket rosin, hvete til 65%, mørk munich, noe caramunich og 0.75% carafa-ish. Det skal være lett, men mørkt, men ikke svart, og samtidig ha noe mellom det lette og det mørke. Det skal være lett, du kan jo layere to cara'er forsåvidt, men ikke de mengdene Special B har figurert i denne tråden.
Takk for gode innspill :). Jeg kommer nok ikke til å gi meg før jeg har en jeg er fornøyd med ;)
 
Da endte jeg opp med å fate i dag etter å ha senket temp gradvis til 10 grader over 3 døgn, hvorpå den sto i ett døgn. På meg virker det som om jeg fikk en fornuftig mengde gjær med over i fatet. Gjærlukten er helt borte, og det er også den udefinerbare syrligheten jeg har nevnt tidligere. Brygget virker aldeles ikke tungt, men er nok i søteste laget hvis ikke karboneringen hjelper på det. Jeg kjenner godt med nellik og fruktighet, samt noe banan, og veldig lite til humlen. Tror dette blir et hederlig første forsøk på en dunkel weizen, som gir et godt grunnlag for å ta det videre. :)

Takk til alle dere som har hjulet!
 
Er det noen som har en oppskrift på en øl som er mest mulig lik Erdinger Weissbier Dunkel, eller helst om noen vet om et all gain sett som tilsvarer det ølet?


På forhånd takk.
 
Jeg er ikke så dreven at jeg greier å lese ut en oppskrift av den artikkelen. Er det noen som har en oppskrift som jeg kan gi til en bryggebutikk, som kan male opp dette til meg? Evt noen andre løsninger for en som ikke er så flink enda.

På forhånd takk.
 
Jeg er ikke så dreven at jeg greier å lese ut en oppskrift av den artikkelen. Er det noen som har en oppskrift som jeg kan gi til en bryggebutikk, som kan male opp dette til meg? Evt noen andre løsninger for en som ikke er så flink enda.

På forhånd takk.

Her er min oppskrift - brukte Bonsak Hvete denne gangen. Åpen gjæring og eksperiment med lager gjær med speise i flaskene.

IMG_7139.jpeg
 
Bruk - som i vanlig hefeweizen - minst 50% hvetemalt, og la resten være münchnermalt, eventuelt med en andel pilsnermalt. Du kan blande inn noen få prosent (opptil 6-7%?) karamellmalt, også. Gjerne Carawheat, om du får tak i det.

Litt rugmalt gir veldig fin farge:).
 
Er det noen som har en oppskrift på en øl som er mest mulig lik Erdinger Weissbier Dunkel, eller helst om noen vet om et all gain sett som tilsvarer det ølet?


På forhånd takk.
Om du vil ha en nøyaktig oppskrift kan jeg sette opp ett forslag til deg på en standard dunkelweizen.

Ellers kommer du nok ganske langt med denne. Men bruk Lallemand Munich gjær


Hva brygger du på? Hvilken butikk pleier du å handle?
 
Om du vil ha en nøyaktig oppskrift kan jeg sette opp ett forslag til deg på en standard dunkelweizen.

Ellers kommer du nok ganske langt med denne. Men bruk Lallemand Munich gjær


Hva brygger du på? Hvilken butikk pleier du å handle?
Er det noen som har 11g pakker av Lallemand Munich på lager? Jeg har bare funnet mursteiner.
 
Tilbake
Topp