Hei,
tenkte å prøve meg på en Duvel klone, men det er mange oppskrifter tilgjengelig på nettet. Fant en på haandbryg.dk som ser OK ut.
Denne bruker 4.5kg pilsnermalt til 20 eller 21 liter vørter, og i tilegg 1.6kg kandis.
Spørsmålet mitt er rett og slett hvordan man skal bruke kandis sukkeret?
Noen foreslår å koke det i de siste fem minutter, andre skriver man skal ha det i gjæringskaret etter to-tre dager.
Oppskriften sier man skal dele sukkeret i to batcher på 750 gram, og løse de opp i 1.5 liter vann hver.
tenkte å prøve meg på en Duvel klone, men det er mange oppskrifter tilgjengelig på nettet. Fant en på haandbryg.dk som ser OK ut.
Denne bruker 4.5kg pilsnermalt til 20 eller 21 liter vørter, og i tilegg 1.6kg kandis.
Spørsmålet mitt er rett og slett hvordan man skal bruke kandis sukkeret?
Noen foreslår å koke det i de siste fem minutter, andre skriver man skal ha det i gjæringskaret etter to-tre dager.
Oppskriften sier man skal dele sukkeret i to batcher på 750 gram, og løse de opp i 1.5 liter vann hver.
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1072
FG: 1006
Alcohol: 8.7 % by vol.
Colour: 5 EBC (Very pale)
Bitterness: 29 IBU
BU/GU: 0.4
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 4500 g
Kandis (light) 0 EBC 1600 g
Mash schedule: 65 degrees for 90 minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Styrian Golding 5.2% alpha 45 g 60 minutes
Saaz 3.8% alpha 20 g 30 minutes
Saaz 3.8% alpha 25 g 15 minutes
Fermentation
Yeast: 1388 Belgian Strong Ale
Fermented at 19-28 degrees C for 10 days.
Fermented at 15 degrees C for 10 days.
Comments:
de suiker toevoegen na de hoofdvergisting in ? liter water zodat er een totaalvolume van 3 liter is. bijv. twee stortingen van 750 gram in ? liter tot totV van 1.5 liter.
start: 20 liter wort OG 1049 (1042 in 21 liter)
fiktief OG 1067 na toevoegen suiker tot 24 liter wort
met 4,5 kg een wort (24 liter in de ketel na koken) gemaakt van 1049