Hei,
Forrige gang jeg brygget kjølte jeg ned uten vørter-kjøler pga mengden banan-fluer i heimen.
Dette tok tid og kom på at man kunne jo kjøpt en hel haug med fryselementer og gjort følgende:
Fylle opp en balje med kaldt vann fra krana, som rommer gryten din og er så dyp som mulig. Hiv oppi så mange fryseelementer du får plass til (i tillegg til bøtta) og la dette stå i 10 minutter.
Bytt ut vannet (som nå er varmt) med nytt kaldt vann og 10 nye fryseelementer og la dette stå i nye 10 minutter.
Rent økonomisk får man 40 fryse-elementer for 800 kr som er det samme jeg gav for min lille spiral-kjøler, og man bør vel få endel kjøle-kraft av en så stor mengde elementer?
De jeg så på var på 500 ml hver så det blir i praksis 20 liter fryselementer.
Eventuelt kunne man brukt samme teknikk i vasken om man har plass, hvor man relativt sakte bytter ut vannet som blir oppvarmet, og stadig bytter fryseelementer som ligger rundt, etterhvert som de mister sin kraft?
Forrige gang jeg brygget kjølte jeg ned uten vørter-kjøler pga mengden banan-fluer i heimen.
Dette tok tid og kom på at man kunne jo kjøpt en hel haug med fryselementer og gjort følgende:
Fylle opp en balje med kaldt vann fra krana, som rommer gryten din og er så dyp som mulig. Hiv oppi så mange fryseelementer du får plass til (i tillegg til bøtta) og la dette stå i 10 minutter.
Bytt ut vannet (som nå er varmt) med nytt kaldt vann og 10 nye fryseelementer og la dette stå i nye 10 minutter.
Rent økonomisk får man 40 fryse-elementer for 800 kr som er det samme jeg gav for min lille spiral-kjøler, og man bør vel få endel kjøle-kraft av en så stor mengde elementer?
De jeg så på var på 500 ml hver så det blir i praksis 20 liter fryselementer.
Eventuelt kunne man brukt samme teknikk i vasken om man har plass, hvor man relativt sakte bytter ut vannet som blir oppvarmet, og stadig bytter fryseelementer som ligger rundt, etterhvert som de mister sin kraft?