Sliter litt med lav effektivitet på utstyret mitt.
Eksempel gårsdagen, weissbier batch 29l til gjæringsdunk. Ca 33l etter kok.
7.7kgx296/33 =69,06
OG 41/69,06 = 59% utbytte.
Ferdig knust malt :
4,7Kg pilsnermalt.
3kg hvetemalt.
20min mesk på 52-53grader : 19.5l vann
60min mesk på 63-64grader : 13l vann
Kontinuerlig skylling 13.5l vann.
Utstyr - labbdunker :
5l deadspace under falsk bunn
Tror jeg har litt problemer på sparge fronten. Prøvd meg på kontinuerlig sparging noen ganger, men det funker dårlig for meg. Holde temp på vannet samtidig som jeg heller oppi er ett problem.
Kanskje prøve batch sparging med flere omganger?
Mesketemperaturene er jevne.
Trenger ikke komme meg utrolig høyt på effektiviteten, men vil gjerne klare å komme meg rundt 70%.
Noen forslag?
Eksempel gårsdagen, weissbier batch 29l til gjæringsdunk. Ca 33l etter kok.
7.7kgx296/33 =69,06
OG 41/69,06 = 59% utbytte.
Ferdig knust malt :
4,7Kg pilsnermalt.
3kg hvetemalt.
20min mesk på 52-53grader : 19.5l vann
60min mesk på 63-64grader : 13l vann
Kontinuerlig skylling 13.5l vann.
Utstyr - labbdunker :
5l deadspace under falsk bunn
Tror jeg har litt problemer på sparge fronten. Prøvd meg på kontinuerlig sparging noen ganger, men det funker dårlig for meg. Holde temp på vannet samtidig som jeg heller oppi er ett problem.
Kanskje prøve batch sparging med flere omganger?
Mesketemperaturene er jevne.
Trenger ikke komme meg utrolig høyt på effektiviteten, men vil gjerne klare å komme meg rundt 70%.
Noen forslag?