Små fat "puster" mye. Står det lenge, vil det dannes eddik, (AAB{C2H5OH + O2 -> CH3COOH + H2O}) , og det vil man ikke alltid ha i alle fatlagrede øl (bortsett fra feks noen flamske surøl, Flamsk Rød/Oud Bruin).
Men siden dette er første gang du bruker fatet vil du neppe ønske å fatlagre ølet så lenge at dette blir noe problem. Fatet vil gi mye eikesmak de første rundene det brukes.
Skal du etterhvert bruke det til solera, ville jag anbefalt å vokse fatet, (bi-voks). Det gir ett tettere fat, mindre oksygeningress .... og fatet ser kult ut, (det blir mørkt, og pga varme for å smelte voksen, blir det litt svidd her og der).
Hvorfor tilsatte du svovel? For å unngå AAB, (eddiksyrebakterier)?
Metabisufitt er jo en annen måte å unngå (fjerne) oksygen. Trenger veldig små mengder.