Jeg ville ikke hatt i sukker i et såpass "enkelt" øl
For å øke alkoholprosenten noe, vil det ikke bli bra?
Jeg ville ikke hatt i sukker i et såpass "enkelt" øl
For å øke alkoholprosenten noe, vil det ikke bli bra?
Sant nok, og det blir likevel ikke lettølUt av boksen så er svaret nei. Du bytter ut smak mot alkohol. Du tilsetter enkle sukkerarter som vil ha null restsødme (smak), og du har allerede så og så mye smak i ølet, du vil tynne det ut både kroppen og smaken. Jeg ville bare tatt det for det det er, fordi jeg er mer glad i smak enn en rus.
Sant nok, og det blir likevel ikke lettøl
30 gr Nugget @ 30 min
15 gr idaho @5 min
20 gr ekuanot @ 0
18 liter 1,045
Blir knallert!
Ut av boksen så er svaret nei. Du bytter ut smak mot alkohol. Du tilsetter enkle sukkerarter som vil ha null restsødme (smak), og du har allerede så og så mye smak i ølet, du vil tynne det ut både kroppen og smaken. Jeg ville bare tatt det for det det er, fordi jeg er mer glad i smak enn en rus.
Nå hadde alle munkene på Westmalle blitt dypt fornærmet... Du øker ikke kun alkohol ved å putte i mer sukker. Du får et øl som er lettere enn et tilsvarende øl med kun malt og mye restsødme. Du får et tørrere øl og du får selvfølgelig også mer gjærpreg enn et øl uten det ekstra sukkeret som er tilsatt. Hos Westmalle (Tripel) er SG 1.062 før sukkeret tilsettes (opptil 20% av sammensetningen). Ølet gjærer til 1.008 og de sitter igjen med et øl som er utrolig lettdrikkelig og fullt av deilig gjærpreg (på ca 10%).
I IPA har også sukker sin plass i min bok. Foretrekker IPA tørr og med lavt maltpreg, men ønsker et som har en viss ABV styrke for at det skal tåle mer humle uten å virke ubalansert.
Ølet før og etter sukker vil jo ha samme kropp, man fjerner jo ikke noe av sukkerprofilen fra malten som er mesket.
Den er veldig nøytral og vil nok for det meste bare lage mer alkohol
Jeg trodde den myten var "debunked"? Jeg vet den dukker opp på mye amerikanske hjemmebryggerforum fra tidlig på 2000 tallet. Spesielt da i kombinasjon med at folk kjøpte Coopers og byttet ut sukkeret i oppskriften med DME og opplevde fyldigere øl. De settene smaker jo som cider i utgangspunktet...og sider smak i verste fall
Jeg trodde den myten var "debunked"? Jeg vet den dukker opp på mye amerikanske hjemmebryggerforum fra tidlig på 2000 tallet. Spesielt da i kombinasjon med at folk kjøpte Coopers og byttet ut sukkeret i oppskriften med DME og opplevde fyldigere øl. De settene smaker jo som cider i utgangspunktet...
Jeg ser uansett ikke helt hvordan en øl blir tynnere av å tilsette sukker? Om du bytter ut malt med sukker i en gitt oppskrift så vil jo ølet bli tynnere fordi man har fjernet noe, men om du tilfører sukker i tillegg så virker det rart at sukkeret gjør ølet tynnere...
Jeg bruker ofte sukker i øl (hvitt sukker eller kandis), ikke for å øke mengden børst, men for mange andre grunner. Brukes typisk i IPA, pale ale, alt av belgisk, imperial stout.
Tilsetter du sukker i starten av gjæringen eller underveis?Jeg trodde den myten var "debunked"? Jeg vet den dukker opp på mye amerikanske hjemmebryggerforum fra tidlig på 2000 tallet. Spesielt da i kombinasjon med at folk kjøpte Coopers og byttet ut sukkeret i oppskriften med DME og opplevde fyldigere øl. De settene smaker jo som cider i utgangspunktet...
Jeg ser uansett ikke helt hvordan en øl blir tynnere av å tilsette sukker? Om du bytter ut malt med sukker i en gitt oppskrift så vil jo ølet bli tynnere fordi man har fjernet noe, men om du tilfører sukker i tillegg så virker det rart at sukkeret gjør ølet tynnere...
Jeg bruker ofte sukker i øl (hvitt sukker eller kandis), ikke for å øke mengden børst, men for mange andre grunner. Brukes typisk i IPA, pale ale, alt av belgisk, imperial stout.
Jeg putter stort sett i koken. Untatt kandissirup, det har jeg rett i gjærkaret når jeg har i gjæren.Tilsetter du sukker i starten av gjæringen eller underveis?
Jeg putter stort sett i koken. Untatt kandissirup, det har jeg rett i gjærkaret når jeg har i gjæren.
Sier ikke at koken er galt, men det er faktisk flere fordeler å ha det i gjæringskaret når gjæringen begynner å gi seg. Har brent meg noen ganger på å ha det i koken, men da med engelske stammer.
har hørt at gjæren ikke vil oppføre seg som ønsket om man bruke sukker, for rask gjæring og dårlig utgjæring tror jeg det var.Jeg putter stort sett i koken. Untatt kandissirup, det har jeg rett i gjærkaret når jeg har i gjæren.