Hei folkens, trenger litt hjelp.
Har brygget i et år og satt en 10-12 brygg med gode resultater, stort sett all grain BIAB.
Satte et Muntons IPA ekstrakstbrygg fra Bryggselv.no for 2 uker siden.
Blandet ekstraktet ut med kokt og litt avkjølt vann, fylte på med kaldt vann opp til 23 liter og pitchet en pakke med rehydrert Safale US05. Har kjøleskap med temp kontroll og satte til gjæring på 20grader. OG på 1042.
Var bortreist i en uke men fruen rapporterte om lite aktivitet i gjærlåsen. Ser at det har vært no gjæring, men det har stoppet på 1025!
Fremdeles det samme nå etter 2 uker.
Målt både med oechselvekt og nyinnkjøpt refraktometer (anbefales veldig, billig på ebay).
Har forsøkt følgende uten noe resultat i form av utgjæring
- ristet på gjæringskaret for å få i mer luft, ja tok av lokket for å lufte ut co2
- pitchet ny rehydrert pakke med safale us05 og ristet dunken på ny
- rørt opp gjæren med bryggeskjeen og på nytt ristet i dunken for å få inn luft.
Men alt til ingen nytte. Gjærlåsen står stille og det er fremdeles 1025 i sukkervekt.
Planlegger å tappe over på fat, men det er vel nyttesløst med denne batchen, eller?
Gode forslag tas i mot med takk!
/dagfinn
Har brygget i et år og satt en 10-12 brygg med gode resultater, stort sett all grain BIAB.
Satte et Muntons IPA ekstrakstbrygg fra Bryggselv.no for 2 uker siden.
Blandet ekstraktet ut med kokt og litt avkjølt vann, fylte på med kaldt vann opp til 23 liter og pitchet en pakke med rehydrert Safale US05. Har kjøleskap med temp kontroll og satte til gjæring på 20grader. OG på 1042.
Var bortreist i en uke men fruen rapporterte om lite aktivitet i gjærlåsen. Ser at det har vært no gjæring, men det har stoppet på 1025!
Fremdeles det samme nå etter 2 uker.
Målt både med oechselvekt og nyinnkjøpt refraktometer (anbefales veldig, billig på ebay).
Har forsøkt følgende uten noe resultat i form av utgjæring
- ristet på gjæringskaret for å få i mer luft, ja tok av lokket for å lufte ut co2
- pitchet ny rehydrert pakke med safale us05 og ristet dunken på ny
- rørt opp gjæren med bryggeskjeen og på nytt ristet i dunken for å få inn luft.
Men alt til ingen nytte. Gjærlåsen står stille og det er fremdeles 1025 i sukkervekt.
Planlegger å tappe over på fat, men det er vel nyttesløst med denne batchen, eller?
Gode forslag tas i mot med takk!
/dagfinn