Laget nettopp min tredje engelsk ale, og dette ble den helt klart den mest vellykkede. Gjæren, WLP 023 Burton Ale fungerte brillefint og ga et fint og fruktig preg på brygget. Passer sikkert godt for det som topp høster gjær for gjenbruk, da kraussen produksjonen var formidabel. :biersmile:
Legger ved oppskriften jeg brukte. Kommer nok til å gå for en noe lysere karamellmalt og muligens litt tørrhumling med EKG ved neste anledning.
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1055
FG: 1011
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 31 IBU
BU/GU: 0.56
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 4500 grammes
Cara Crystal 120 EBC 350 grammes
Cane Sugar (light) 300 grammes
Mash schedule: 68 degrees for 60minutes
Hops
Challenger 7.6% alpha 34 grammes 60 minutes
Challenger 7.6% alpha 10 grammes 15 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 10 grammes 15 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 34 grammes 1 minutes
Fermentation
Yeast: WLP023 Burton Ale
Fermented at 18.5 degrees C for 20 days.
Legger ved oppskriften jeg brukte. Kommer nok til å gå for en noe lysere karamellmalt og muligens litt tørrhumling med EKG ved neste anledning.
Statistics
Volume: 23 liters
OG: 1055
FG: 1011
Alcohol: 5.8 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 31 IBU
BU/GU: 0.56
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 4500 grammes
Cara Crystal 120 EBC 350 grammes
Cane Sugar (light) 300 grammes
Mash schedule: 68 degrees for 60minutes
Hops
Challenger 7.6% alpha 34 grammes 60 minutes
Challenger 7.6% alpha 10 grammes 15 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 10 grammes 15 minutes
East Kent Golding 4.4% alpha 34 grammes 1 minutes
Fermentation
Yeast: WLP023 Burton Ale
Fermented at 18.5 degrees C for 20 days.