Nå har jeg forsøkt to ganger å få i gang en starter med en pakke Oktoberfest fra Wyeast. Begge ganger har det vært helt mislykket. Ikke tegn til liv, verken etter å ha "smakket" posen og latt den stå ett døgn i påvente av svelling, eller deretter latt den gå i gjærstarter med magnetrører i et døgn. Pakkene har begge ganger stått noen måneder i kjøleskap før de ble tatt ut og forsøkt startet. Oppbevart i døra, altså ikke for kaldt. Produksjonsdato har for begges vedkommende ligget ca 5 måneder tilbake i tid, så de skulle vel ikke ha daua allerede? Den første ble kjøpt fra Petit via postordre, den andre fra Vin og Bar - butikksalg. Er denne gjærsorten spesielt uholdbar, eller har jeg bare vært uheldig med behandlingen frem til jeg fikk mine pakker i hende, tro? Konkret så var den siste pakken merket med prod.dato slutten av juni -09, kjøpt hos VoB i begynnelsen av september og har altså stått i kjøleskapet hjemme i snart tre måneder.