WLP 007 er en god gjær som har en lignende smaksprofil, den produserer mindre estere enn wlp 002. Jeg ville ha gjort følgende grep for å kompensere. 1. Jeg ville ha underpithcet ganske kraftig gjerne ned mot 50%, engelske gjærstammer gjærer likevel godt ut så lenge gjæra er frisk og sunn og OG ikke er for høy, da øker du esterproduksjonen. 2. Jeg ville ha gjæret noe varmere, gjerne på 21-22 grader, det gir også høyere esterproduksjon 2. jeg ville ha mesket på høyere temperatur enn om jeg hadde brukt wlp 002, da vil du kompensere noe for tapt restsødme.
Av og til kan det være helt på sin plass å bryte litt med allment aksepterte regler for god kontroll av gjæringsprosessen. I jakten på esterprofilen fra fullers esb (dog på kun best bitternivå) har jeg vært nede I en pakke wlp 002 rett I 25 liter vørter. Jeg har likevel fått en fg på 1012 fra en OG på 1046. Med mer estere men dog ikke så mye marmalade som jeg er på jakt etter.
med vennlig hilsen
Bårdd