Hadde mitt første brygg nå på lørdagskvelden. Jeg brygger i en beer brew 30 automatik. Mesken svulma såpass opp at det kom malt over silkaret og tetta pumpa. Derfor fikk jeg ikke sirkulert vørtelen så godt når jeg skulle kjøle ned vørtelen etter kok. Når det sto 33 grader på bryggemaskina tok jeg tempen på toppen av vørtelen, her var tempen 13 grader. Istede for å holde hode kaldt å heller justere tempen ved å kjøre litt varmer vann gjennom kjølespiralen, så tappet jeg ølet i gjæringsbøtta å håpte på at gj.snitt tempen skulle bli ca 20. men det viste seg at den stabiiserte seg på 15 grader. Da tilsatte jeg ca 1 liter vann som jeg hadde kokt opp.
1. spm: har jeg ødelagt vørtelen med å tilsette 1 liter kokende vann?
2. Jeg opdaget idag etter jobb at gjærlåsen var tom for vann, å full av skum og gris fra vørtelen. fylte på med nytt vann slik det no bobbler. Er dette krise?
Takk på forhand for svar.
1. spm: har jeg ødelagt vørtelen med å tilsette 1 liter kokende vann?
2. Jeg opdaget idag etter jobb at gjærlåsen var tom for vann, å full av skum og gris fra vørtelen. fylte på med nytt vann slik det no bobbler. Er dette krise?
Takk på forhand for svar.