Hei hei fantastiske bryggere
Sist søndag satte vi ett St.Peters IPA sett, tilsatte 250 g ekstra maltekstrakt(moss) og den har nå stått til gjæring på 18 grader siden da, da jeg målte den før gjær ble tilsatt viste hydrometeret 1055, nåå etter en uke med god plopping har gjærkaken synket til bunns og hydrometeret viser 1019, gjærer den mer etter att gjæren har sunket til buns? Ploppingen har stoppet, burde jeg like vel la den stå frem til neste helg før jeg flasker?
Sist søndag satte vi ett St.Peters IPA sett, tilsatte 250 g ekstra maltekstrakt(moss) og den har nå stått til gjæring på 18 grader siden da, da jeg målte den før gjær ble tilsatt viste hydrometeret 1055, nåå etter en uke med god plopping har gjærkaken synket til bunns og hydrometeret viser 1019, gjærer den mer etter att gjæren har sunket til buns? Ploppingen har stoppet, burde jeg like vel la den stå frem til neste helg før jeg flasker?