Etter å ha vært på Europris med poden for å handle godteri til Halloween, plukket jeg med meg et ekstraktsett (Golden Blonde).
Jeg har kun brygget allgrain til nå, og har ingen erfaring med ekstraktsett, så tenkte det var moro å teste det også. Jeg fulgte bruksanvisningen, men tilsatt druesukkeret i det kokte vannet siden jeg tenkte ha det på fat og ikke flaske.
Jeg kastet den medfølgende gjæren og pitchet 1dl us05 slurry som var ca en uke gammel i stedet. Jeg har en Two-Captains klone (allgrain) som ble brygget sist søndag, den oppfører seg normalt (pitchet ca 2dl av samme slurry i den), men dette ølet tok helt av og ser ut til å ha gjæret seg ferdig på under et døgn. Det var aktivitet i vannlåsen allerede 2t etter pitching, og morgenen etter var vannlåsen helt tett av gjær og undersiden av lokket var også helt tildekket av krausen. Det ble satt på en bryggselv bøtte, og det var godt med headspace (22.5l øl) i bøtta). Dagen etter byttet jeg vannlås siden den gamle var tett, men det er ikke antydning til aktivitet i vannlåsen nå.
Er dette normalt, eller er det bare å helle dette brygget i dass?
(Det ble gjæret på 18 grader, i samme kjølerom som Two Captains klonen, men temp sensoren står på Two Captains, så det kan jo ha gått en del høyere).
Jeg har kun brygget allgrain til nå, og har ingen erfaring med ekstraktsett, så tenkte det var moro å teste det også. Jeg fulgte bruksanvisningen, men tilsatt druesukkeret i det kokte vannet siden jeg tenkte ha det på fat og ikke flaske.
Jeg kastet den medfølgende gjæren og pitchet 1dl us05 slurry som var ca en uke gammel i stedet. Jeg har en Two-Captains klone (allgrain) som ble brygget sist søndag, den oppfører seg normalt (pitchet ca 2dl av samme slurry i den), men dette ølet tok helt av og ser ut til å ha gjæret seg ferdig på under et døgn. Det var aktivitet i vannlåsen allerede 2t etter pitching, og morgenen etter var vannlåsen helt tett av gjær og undersiden av lokket var også helt tildekket av krausen. Det ble satt på en bryggselv bøtte, og det var godt med headspace (22.5l øl) i bøtta). Dagen etter byttet jeg vannlås siden den gamle var tett, men det er ikke antydning til aktivitet i vannlåsen nå.
Er dette normalt, eller er det bare å helle dette brygget i dass?
(Det ble gjæret på 18 grader, i samme kjølerom som Two Captains klonen, men temp sensoren står på Two Captains, så det kan jo ha gått en del høyere).