Brygget en pils på mandag med Gahrs oppskrift som utgangspunkt. Har ikke så stor kjele (25l), så brukte mer malt til vørteren som ble spedd ut med nedkjølt, forhåndskokt vann før gjæring.
5kg Pilsnermalt og 400g Munichmalt
Kokte 23l vørter, og brukte 4x50g 3,6% Saaz humle (trengte mer humle pga sterkere vørter) med samme tidsskjema. Tilsatte kokende vann underveis for å holde volumet oppe. Tilsatt 3g wyeast gjærnæring og 5g Irish Moss.
Fikk ut 18l vørter (5l grums) med SG 1,066.
BeerSmith2 har en fin kalkulator kalt "dilution tool", som regnet ut at jeg trengte 7l vann for å nå SG 1,048. Totalt 25l. Gjæres med 4pk Saflager W-34/70.
Et greit tips hvis man vil lage større volum enn man har meske- og kokeutstyr til!
5kg Pilsnermalt og 400g Munichmalt
Kokte 23l vørter, og brukte 4x50g 3,6% Saaz humle (trengte mer humle pga sterkere vørter) med samme tidsskjema. Tilsatte kokende vann underveis for å holde volumet oppe. Tilsatt 3g wyeast gjærnæring og 5g Irish Moss.
Fikk ut 18l vørter (5l grums) med SG 1,066.
BeerSmith2 har en fin kalkulator kalt "dilution tool", som regnet ut at jeg trengte 7l vann for å nå SG 1,048. Totalt 25l. Gjæres med 4pk Saflager W-34/70.
Et greit tips hvis man vil lage større volum enn man har meske- og kokeutstyr til!