Gahr skrev:Jeg kjøler som regel ned til 7-8 °C.
Hvilken temperatur kjører du starteren på da? Og kjøler du den også ned til 7-8 grader før pitching?
Gahr skrev:Jeg kjøler som regel ned til 7-8 °C.
Rutof skrev:Jeg skal karbonert kunstig, men også noen flasker med sukker. Skal jeg sette flaskene til karbonering først og så kaldt etterpå?
Jeg prøvde meg på denne. Smakte på en flaske i kveld for å sjekke karboneringen. Å fy søren så godt dette ble!Gahr skrev:Her er min standardpils:
Andrimne Pilsener
22,5 liter.
OG: 1049
FG: 1012
IBU: 40 (Noonan)
4 kg pilsnermalt, 3-4 EBC
300 g münchenermalt, 25 EBC
50 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, FWH
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 30 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 10 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 2 min.
1 tab Servomyces, 15 min.
1/2 tab Protafloc, 15 min.
1 rør Clarity-Ferm, primærgjæring
White Labs WLP833, 1,5 mill. celler/ml/°P
Mesking i 15 min. på 55 °C, 45 min. på 66 °C, 5 min. på 77 °C. Koking i 90 min. Gjæring på 8-10 °C i 21 dager. Lagring på 2 °C i 4 uker.
Kluet med pils er nok gjær, kontroll på gjæringstemperaturen og god lufting av vørteren.
Idar skrev:Eg flaska min første pils i forrige veke, tilsatte ca 6g sukker pr. liter. Den står no i kjøleskap, på ca 3-4 grader. Burde den stått varmare under karbonering, og satt kaldt etterpå, eller karbonering den greit på så lav temperatur...?
Gahr skrev:Idar skrev:Eg flaska min første pils i forrige veke, tilsatte ca 6g sukker pr. liter. Den står no i kjøleskap, på ca 3-4 grader. Burde den stått varmare under karbonering, og satt kaldt etterpå, eller karbonering den greit på så lav temperatur...?
Ja, den bør stå varmere for karbonering.
Gahr skrev:Her er min standardpils:
Andrimne Pilsener
22,5 liter.
OG: 1049
FG: 1012
IBU: 40 (Noonan)
4 kg pilsnermalt, 3-4 EBC
300 g münchenermalt, 25 EBC
50 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, FWH
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 30 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 10 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 2 min.
1 tab Servomyces, 15 min.
1/2 tab Protafloc, 15 min.
1 rør Clarity-Ferm, primærgjæring
White Labs WLP833, 1,5 mill. celler/ml/°P
Mesking i 15 min. på 55 °C, 45 min. på 66 °C, 5 min. på 77 °C. Koking i 90 min. Gjæring på 8-10 °C i 21 dager. Lagring på 2 °C i 4 uker.
Kluet med pils er nok gjær, kontroll på gjæringstemperaturen og god lufting av vørteren.
Skal brygge min første pils, og skal bruke denne oppskrifta. Men tenkte å bruke tørrgjær. Hvilken tørrgjær skal jeg bruke, og hvor mye? På mr malty står det 2.2 pk til 25 liter, men på pakken til Saflager W-34/70 står det 20-30g pr 10 liter ved gjæring under 12 grader. Noe som blir 4 - 6,5 pk.Her er min standardpils:
Andrimne Pilsener
22,5 liter.
OG: 1049
FG: 1012
IBU: 40 (Noonan)
4 kg pilsnermalt, 3-4 EBC
300 g münchenermalt, 25 EBC
50 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, FWH
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 30 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 10 min.
40 g Saaz, pellets, 3,5 % aa, 2 min.
1 tab Servomyces, 15 min.
1/2 tab Protafloc, 15 min.
1 rør Clarity-Ferm, primærgjæring
White Labs WLP833, 1,5 mill. celler/ml/°P
Mesking i 15 min. på 55 °C, 45 min. på 66 °C, 5 min. på 77 °C. Koking i 90 min. Gjæring på 8-10 °C i 21 dager. Lagring på 2 °C i 4 uker.
Kluet med pils er nok gjær, kontroll på gjæringstemperaturen og god lufting av vørteren.