Leho
Norbrygg-medlem
Feiret i kveld ett år som hjemmebrygger. Året har gitt mange gode opplevelser og mye godt øl, men det er en ting som plager meg as I key... For et år siden brygget jeg en Pale ale, ferdig sett, med snaut 7 kg malt. Fikk ut ca 22 liter med OG 1068. Sterk og fin Pale Ale. I kveld brygget jeg en trippel med noe mer malt (mest pils, litt hvete og litt munich) + 375 gram sukker. OG ble målt til 1062???? Oppskriften, som var nedskalert omtrentlig fra 40 L vørter til 25 liter vørter, oppga OG 1090!!! Det er langt fra 1090 til 1062!
Prosedyren jeg fulgte i kveld var svært lik slik jeg husker den fra ett år siden. Største forskjellen er mer skyllevann nå enn da (men den gang hadde jeg nok noe mer vann i mesken). Den eneste andre forskjellen jeg kan tenke meg er at jeg sirkulerte hyppigere for ett år siden enn jeg gjorde i kveld.
Bratbergen min har levert 33 batcher, alle, med unntak av to, på ca 25 liter. Siden i sommer har jeg fått lavere OG enn jeg har tenkt meg, uten at jeg har kalkulert noe nøyaktig. Er det noen der ute som føler for å prøve å sette meg på rett spor for å finne en forklaring på den dalende effektiviteten?
Jeg vet at infoen her er mangelfull, men svar kan gis om rette spørsmålet stilles. PFT!
Prosedyren jeg fulgte i kveld var svært lik slik jeg husker den fra ett år siden. Største forskjellen er mer skyllevann nå enn da (men den gang hadde jeg nok noe mer vann i mesken). Den eneste andre forskjellen jeg kan tenke meg er at jeg sirkulerte hyppigere for ett år siden enn jeg gjorde i kveld.
Bratbergen min har levert 33 batcher, alle, med unntak av to, på ca 25 liter. Siden i sommer har jeg fått lavere OG enn jeg har tenkt meg, uten at jeg har kalkulert noe nøyaktig. Er det noen der ute som føler for å prøve å sette meg på rett spor for å finne en forklaring på den dalende effektiviteten?
Jeg vet at infoen her er mangelfull, men svar kan gis om rette spørsmålet stilles. PFT!