Hei, har brygget 10-12 batcher nå. Har normalt greid og få et bra utbytte men de siste bryggene svikter meg.
Brygget senest idag en Lucky Jack og OG ble bare 1044, og da kokte jeg den nesten 1 time lenger en det den skulle for og komme ned i 25l.
Jeg kjøpte grainfatheren min brukt så jeg vet egentlig hvordan den er ny, men føler liksom jeg aldri får noen sterk kok på den. Det står 100 grader men det er bare en slags strøm i vannet. Ingen bobler.
Så jeg mistenker at det er den falske bunnen gjør at varmen ikke får fordelt seg godt i karet, noen andre som sliter med dette?
Ellers rører jeg godt hvert 10-15 minutt under meskingen. Skyller rolig og ingen stuck mash. Noen tips?
Kan muligens være at ferdigsetta fra bryggselv som jeg har brukt 2-3 ganger nå har feil knusing?
Brygget senest idag en Lucky Jack og OG ble bare 1044, og da kokte jeg den nesten 1 time lenger en det den skulle for og komme ned i 25l.
Jeg kjøpte grainfatheren min brukt så jeg vet egentlig hvordan den er ny, men føler liksom jeg aldri får noen sterk kok på den. Det står 100 grader men det er bare en slags strøm i vannet. Ingen bobler.
Så jeg mistenker at det er den falske bunnen gjør at varmen ikke får fordelt seg godt i karet, noen andre som sliter med dette?
Ellers rører jeg godt hvert 10-15 minutt under meskingen. Skyller rolig og ingen stuck mash. Noen tips?
Kan muligens være at ferdigsetta fra bryggselv som jeg har brukt 2-3 ganger nå har feil knusing?