Fare for DMS - hvor går grensa?

Har en weiss-oppskrift pågående nå og i den forbindelse skal det brukes 40% pilsnermalt, koketid er 90 min for å unngå DMS.

Mener jeg leste for en tid tilbake siden på forumet, om forhold mellom mengde pilsnermalt og koketid av brygg. Men nå finner jeg det ikke..

Er det noen tommelfingerregel på når det er nødvendig å koke i 90 min? Altså i forhold til antall prosent pilsnermalt..

Har som sagt søkt opp og ned her inne men finner det ikke igjen!


Brekke
 
Sikkert et teit spm. siden ingen har svart.

Omformulerer litt, Når koker dere i 90 min?  Så lenge brygget inneholder pilsnermalt?
 
DMS har en halveringstid på 40 min
Så etter 60 min kok sitter du igjen med 35% og etter 90 min 20%

I en hveteøl med 50% pilsnermalt vil du da sitte igjen med litt mindre DMS etter kun 60 min kok enn du ville hat
i en pils med 100% pilsnermalt etter 90 min kok

brygger du med enda mindre pilsnermalt, følgelig enda mindre

Så du får avgjøre selv
 
Tilbake
Topp