Fating eller flasking av øl som skal være uklart (wit)?

oydna

 
Hei,

jeg skal til å brygge sommerens Wit. Tidligere har alltid flasket Wit, slik at om ølet blir for klart i glasset, kan jeg riste opp litt gjær fra bunnen av flasken. Jeg er immidlertid lei flaskevask, og det frister å fate Witen. Jeg er litt bekymret for at den blir for klar etter en stunds lagring på fat. Er det noen som har erfaring med å fate øl som skal
være uklart? Er det evt nok å riste på fatet om ølet blir for klart?
 
Hei.

Vi bruker fat på våre Wit, og den klarner mere og mere etter noen uker. Synes ikke det er noen stor bakdel, smaker fortreffelig med halvklarnet Wit også  :biersmile: Har ikke prøvd å bevege opp bunfallet. Dette fordi jeg har dårlig erfaring med å ta med bunnfallet fra kjøpewit (blir noe annet med vanlige hveteøl der jeg synes bunnfallet er en viktig del av smaken).
 
Tilbake
Topp