MortenSickel
Norbrygg-medlem
Jeg har brygget et øl som skal gå til et bryllup i slutten av august, da gidder jeg ikke flaske, så det skal fates. Normalt flasker jeg og karbonerer med gjær, dermed er forsiktig, men ikke paranoid med å få med luft i flaskene, når det skal fates og jeg tenkte å tvangskarbonere (har fatet før og gjærkarbonert) da har jeg jo ikke noe gjær til å ta hånd om oksygen i ølet.
Jeg har sett to forskjellige måter å fjerne O2, trykksette med CO2 og slippe ut en del ganger. (dersom man trykksetter til to atm og slipper ned til en atm vil halvparten av O2 gå ut hver gang, så etter å gjenta 10 ganger er det snaut en promille av O2 igjen) Den andre metoden, som jeg har inntrykk av at er den foretrukne, er jo å fylle fatet med starsan og dytte ut det med CO2. Da sitter man vel igjen med en slant starsan i fatet som også for sikkerhets skyld har litt oppløst luft... Ja, forresten, jeg tapper på oxebar, ikke corneliusfat.
Gjæringsfatet er et 60l speidel, så jeg kan ikke overføre under trykk, så jeg tenkte å bruke en slange som går under overflaten mest mulig av tiden. Ølet er en Lucky Jack, så humledrevet, så vil jo unngå oksidering så mye som mulig.
Hva sier folket?
Jeg har sett to forskjellige måter å fjerne O2, trykksette med CO2 og slippe ut en del ganger. (dersom man trykksetter til to atm og slipper ned til en atm vil halvparten av O2 gå ut hver gang, så etter å gjenta 10 ganger er det snaut en promille av O2 igjen) Den andre metoden, som jeg har inntrykk av at er den foretrukne, er jo å fylle fatet med starsan og dytte ut det med CO2. Da sitter man vel igjen med en slant starsan i fatet som også for sikkerhets skyld har litt oppløst luft... Ja, forresten, jeg tapper på oxebar, ikke corneliusfat.
Gjæringsfatet er et 60l speidel, så jeg kan ikke overføre under trykk, så jeg tenkte å bruke en slange som går under overflaten mest mulig av tiden. Ølet er en Lucky Jack, så humledrevet, så vil jo unngå oksidering så mye som mulig.
Hva sier folket?