Har bygget meg en kegerator, men sliter litt med både karbonering og tapping. Har lest opp og i mente om emnet, men klarer ikke helt å se hva jeg gjør så til de grader galt. Håper at det, som vanlig, er noen kloke hoder her inne som kan hjelpe.
For det første får jeg nesten kun skum fra kranene. Bruker Perlick 525SS og 3m 3/16" ID superflex PVC ølslanger fra Bryggselv. Har prøvd meg på tappetrykk fra 0,1 til 1 bar, men det ser ut til at skumandelen stiger i takt med tappetrykk. For det andre er ølet helt fullstendig tamt når skummet i glasset har roet seg litt. Muligens som følge av all skumdannelsen? Har karbonert etter tabell i medlemsseksjon, men i ettertid økt trykket for å prøve å presse inn mer CO2. En uke på 1,7 bar og 8 grC gir fremdeles flatt øl.
Oppsettet mitt har nok forbedringspotensiale, men synes fortsatt det er rart at det går SÅ galt :attevar: Reagerer også på at ølet (les:skummet) ser ut til å trekke seg litt tilbake gjennom ølslangen inn i fatet etter at kranen er stengt. Manometeret viser stabilt trykk. Kan ikke huske at dette skjedde forrige batch - som for øvrig gikk mye bedre med tanke på karbonering og tapping.
Noen ide? Noen?
Har folk over i morgen, så rister fat som nøkken i håp om å kunne servere noe drikkende fra tappeanlegget :cheeky:
For det første får jeg nesten kun skum fra kranene. Bruker Perlick 525SS og 3m 3/16" ID superflex PVC ølslanger fra Bryggselv. Har prøvd meg på tappetrykk fra 0,1 til 1 bar, men det ser ut til at skumandelen stiger i takt med tappetrykk. For det andre er ølet helt fullstendig tamt når skummet i glasset har roet seg litt. Muligens som følge av all skumdannelsen? Har karbonert etter tabell i medlemsseksjon, men i ettertid økt trykket for å prøve å presse inn mer CO2. En uke på 1,7 bar og 8 grC gir fremdeles flatt øl.
Oppsettet mitt har nok forbedringspotensiale, men synes fortsatt det er rart at det går SÅ galt :attevar: Reagerer også på at ølet (les:skummet) ser ut til å trekke seg litt tilbake gjennom ølslangen inn i fatet etter at kranen er stengt. Manometeret viser stabilt trykk. Kan ikke huske at dette skjedde forrige batch - som for øvrig gikk mye bedre med tanke på karbonering og tapping.
Noen ide? Noen?
Har folk over i morgen, så rister fat som nøkken i håp om å kunne servere noe drikkende fra tappeanlegget :cheeky: