Hei,
Tenkte å lage et juleøl.
Oppskriften blir omtrent slik:
2,5kg pale malt
2,5kg Munich malt
1 kg Melanoidin malt
0,5 kg Cara 120
0,1 kg sjokolademalt
0,3kg melasse
Meskes 90min på 67 grader
Challenger humle 60 min, tilpasset 45 IBU
Jeg tenker litt på å splitte i to batcher. I den ene vil jeg bruke en engelsk alegjær.
Kan noen komme med innspill om en gjær jeg kan bruke i det andre gjærkaret, som kan være god til dette formålet? Ønsker å få merkbar forskjell på de to ølene hvordan vil for eksempel en belgisk gjær passe til dette?
Tenkte å lage et juleøl.
Oppskriften blir omtrent slik:
2,5kg pale malt
2,5kg Munich malt
1 kg Melanoidin malt
0,5 kg Cara 120
0,1 kg sjokolademalt
0,3kg melasse
Meskes 90min på 67 grader
Challenger humle 60 min, tilpasset 45 IBU
Jeg tenker litt på å splitte i to batcher. I den ene vil jeg bruke en engelsk alegjær.
Kan noen komme med innspill om en gjær jeg kan bruke i det andre gjærkaret, som kan være god til dette formålet? Ønsker å få merkbar forskjell på de to ølene hvordan vil for eksempel en belgisk gjær passe til dette?