Hallo alle sammen. Nok et spm. ang. gjæringsprosessen.
Sist lørdag satte jeg et nytt brygg, en Witbier, med flytende gjær fra wyest. Satte forkultur for første gang. Når brygget var kjølt ned til ca. 22 grader, hadde jeg i gjæren, etter 2-3 timer ploppet det i gjærlåsen. Det har ploppet gjevnt hele tiden, og nå beg. det og avta en del. Nå er det ca. 1 plopp i minuttet. Har ikke målt OG. Men etter det jeg har lest skulle vel nå prosessen være ferdig. Men gjærkaka ligger fortsatt på toppen!! Skal ikke den ned til bunn ??? Kan jeg ha gjort noe galt, eller skal det være sånn ???
Sist lørdag satte jeg et nytt brygg, en Witbier, med flytende gjær fra wyest. Satte forkultur for første gang. Når brygget var kjølt ned til ca. 22 grader, hadde jeg i gjæren, etter 2-3 timer ploppet det i gjærlåsen. Det har ploppet gjevnt hele tiden, og nå beg. det og avta en del. Nå er det ca. 1 plopp i minuttet. Har ikke målt OG. Men etter det jeg har lest skulle vel nå prosessen være ferdig. Men gjærkaka ligger fortsatt på toppen!! Skal ikke den ned til bunn ??? Kan jeg ha gjort noe galt, eller skal det være sånn ???