Etter å ha lest masse og lært mye på dette forumet og etter å ha satt x antall ferdig humlet ekstraktsett lurer jeg på neste steg. det er etter alt å tyde biab (eventuelt via koking av uhumlet ekstrakt).
men, hvor mye bedre blir ølet egentlig? jaja.. skjønner at det kan avhenge av mange ting (men det kan det jo med ekstrakt også...) jeg tenker mer på generelle resultater. kan noen si noe om hvor mye bedre den ene formen for brygging er kontra den andre når det kommer til resultatet? f.eks.. er uhumlet ekstrakt hvor man koker selv og tilsetter humle MYE bedre enn ferdig humlet ølsett? eller blir smaken nesten helt lik? hva med biab? er det også nesten helt likt eller er det stor forskjell smak, aroma osv??
jeg skjønner at mange liker biab fordi du har mange muligheter, du deltar mer aktivt i bryggingen osv men jeg spør ikke om det. jeg lurer kun på hvor stor fremgang ølet får når man hopper mellom "metodene" nevnt over?
håper noen kan dele sine erfaringer med oss.
men, hvor mye bedre blir ølet egentlig? jaja.. skjønner at det kan avhenge av mange ting (men det kan det jo med ekstrakt også...) jeg tenker mer på generelle resultater. kan noen si noe om hvor mye bedre den ene formen for brygging er kontra den andre når det kommer til resultatet? f.eks.. er uhumlet ekstrakt hvor man koker selv og tilsetter humle MYE bedre enn ferdig humlet ølsett? eller blir smaken nesten helt lik? hva med biab? er det også nesten helt likt eller er det stor forskjell smak, aroma osv??
jeg skjønner at mange liker biab fordi du har mange muligheter, du deltar mer aktivt i bryggingen osv men jeg spør ikke om det. jeg lurer kun på hvor stor fremgang ølet får når man hopper mellom "metodene" nevnt over?
håper noen kan dele sine erfaringer med oss.
Sist redigert: