Heisann, er ganske ny i businessen og har satt en pale ale og en weiss så langt (med all grain kit 25 L ), og det ser meget lovende ut.
Vi satt derimot en IPA i går, og det var mye mer malt, ergo, den blir nok god og kraftig (rent alkoholmessig). Målingene før vi tilsatte gjær viste også at det sannsynligvis blir litt trøkk i dette ølet.
Anyway, da det er ferie og slikt så vurderer vi om vi skal tappe det 9 dager ut i fermenteringen, eller da tidligst 20 dager (da vi alle er bortreist i mellom).
Har lest en del rundt og det er delte meninger på dette, da det blir operert med anslagsvis 14 dager som standard.
Har et litt kraftigere øl godt av å stå de ekstra dagene, eller kan vi ta det etter 9 ( forutsatt at den intense gjæringsfasen er over) ?
Vi satt derimot en IPA i går, og det var mye mer malt, ergo, den blir nok god og kraftig (rent alkoholmessig). Målingene før vi tilsatte gjær viste også at det sannsynligvis blir litt trøkk i dette ølet.
Anyway, da det er ferie og slikt så vurderer vi om vi skal tappe det 9 dager ut i fermenteringen, eller da tidligst 20 dager (da vi alle er bortreist i mellom).
Har lest en del rundt og det er delte meninger på dette, da det blir operert med anslagsvis 14 dager som standard.
Har et litt kraftigere øl godt av å stå de ekstra dagene, eller kan vi ta det etter 9 ( forutsatt at den intense gjæringsfasen er over) ?