Fersk gjær i posten ?

Jeg har bestilt en komplett ølpakke fra bryggselv.no der jeg fikk den ferske gjæren i reagensrør. Disse rørene har sikkert ligget på posten 3 dager uten å ha vært kjølt ned, men ligger nå i kjøleskapet mitt. Sist jeg kjøpte gjær direkte fra butikken sist, fikk jeg gjæren pakket inn i is, og jeg forsto det slik at det var viktig at det ble oppbevart kjølig hele tiden. Hvor skadelig har dette vært for gjærens holdbarhet å oppholde seg i romtemperatur endel dager?

Takk for alle svar.
 
Det er jo ikke akkuratt varmt ut så det går nok helst greit. Kanskje den har fått en liten knekk men ikke allverden.

RDWHAHB
 
Å drepe alle, eller til og med en betydelig andel, av gjærcellene er en ganske vanskelig oppgave. Varme, desinfiseringsmidler eller veldig lang tid trengs.

Å sørge for at nesten alle gjærcellene overlever og har godt med næringsreserver er litt enklere, men krever også litt omtanke. Kjøling og ikke for lang lagring er et godt utgangspunkt.
 
Tilbake
Topp