Fersk gjær - stor starter...

Prøver å jobbe med Mr Malty men føler ikke at jeg kommer helt i mål.

3.114 "billion" gjærceller trenger jeg med OG 1048 og 350 liter vørter. Skal brygge torsdag. Har to rør WLP001.
Er det mulig å komme i havn?

Tenker muligheten for å starte en ordinær mesk, koke opp, og sette som en stor starter på eksempelvis 30 liter. For deretter å pitche dette ifbm bryggingen torsdag. Hvor vil jeg da kunne ligge anslagsvis hva gjelder antall gjærceller?
 
Hvis gjæren er blodfersk trenger du ca. 15 rør i 24 liter starter. Med magnetrører... Jeg hadde steppet opp i flere steg og heller utsatt bryggingen noen dager.
 
Sorry, jeg blingset litt på kalkulatoren (hadde den innstilt på "hybrid"), men selv med "ale" som setting vil du trenge 11 rør og 18+ liter starter på rører. 173 g US-05 er nok en bedre løsning.
 
Tilbake
Topp