FG og flasking

Har eit spørsmål angåande kor lav FG må være før flasking? Det står advarsel på hydrometeret at ein ikkje bør flaske før OG/FG har komt ned under 1006? Er dette relevant eller går det fint sjølv om det er eksempelvis 1020? :)

Takker for svar :)
 
Hei!

Så lenge FG er stabil kan man flaske nesten uansett. Poenget er at det ikke skal være mer forgjærbart sukker igjen i ølet før man flasker, da er det kun det tilsatte sukkeret som vil gjæres på flasken. Man kan og ha situasjoner med høy FG, hvor det er mye forgjærbart sukker igjen, men det er gjæren som har stoppet å virke. Dette hører til unntakene og løses enkelt med mer gjær +tid.

Hva FG blir er avhenging av mange faktorer, mesketemp/tid, gjæringsforhold, temperatur, type gjær, okysginering osv.

Dersom du har latt ølet stå en 10-14 dagers tid og FG ikke har endret seg siste 4-5dagene, skal det være helt trygt å flaske.

Jeg har flasket mange brygg med FG 1020ish, dette stort sett i veldig alkoholsterke øl hvor OG også har vært veldig høy, 1070+, har ingen bomber på samvittigheten enda. Utenom 1-2 da, men det var grunnet dårlig innblanding av sukkerlake :)
 
Tilbake
Topp