flaked corn

At mais ikke bidrar med særlig smak er vel også en grunn til at øl med stor andel mais blir sett ned på av ølgeeks, nettopp på grunn av at disse ølene er tamme i smaken og smaker "som vann".

Hadde likevel vært artig å prøvd å meske diverse utradisjonelle kilder til stivelse; rødbeter og neper er to ting jeg kommer på som sikkert tilfører ølet noe smak. Om det blir godt er jo et helt annet spørsmål... :) Men kanskje man finner noe lurt om man tenker seg litt om og eksperimenterer litt.

Såvidt jeg har forstått kan man meske alt så lenge gjennomsnittlig dastic power i mesken ikke kommer under 50. "Eksotiske" stivelser bidrar da med 0, og så er det bare å bruke oversikten til å regne ut hvor mye maisflak (eller rødbeter :))  man kan bruke.
 
Det gjenstår å se. Har begynt med første runde med skylling.
Det første jeg tappt ut hadde OG på 1,090.
Tilsatte bare en 1/2 kg (4,7%).
 
Det ble ca 80%.

41 liter

Amount Item Type % or IBU
7,70 kg Pale Malt - Marris Otter (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 74,32 %
1,10 kg Caramel/Crystal Malt - 120 EBC (120,0 EBC) Grain 10,62 %
1,00 kg Munich Malt - 25 EBC (25,0 EBC) Grain 9,65 %
0,06 kg Carafa special II (1150,0 EBC) Grain 0,58 %
30,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (Dry Hop 3 days) Hops - 
50,00 gm Fuggles [4,10 %] (60 min) Hops 10,8 IBU
60,00 gm Challenger [6,70 %] (60 min) Hops 21,2 IBU
20,00 gm Fuggles [4,50 %] (30 min) Hops 3,7 IBU
20,00 gm Goldings, East Kent 6,1% [6,10 %] (5 min) Hops 1,3 IBU
1,00 items Immersion Chiller (Boil 15,0 min) Misc 
1,00 tsp Yeast Nutrient (Boil 15,0 min) Misc 
2,00 items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 min) Misc 
0,50 kg Corn Sugar (Dextrose) (0,0 EBC) Sugar 4,83 %
2 Pkgs English Ale (White Labs #WLP002) Yeast-Ale  (gjennbruk)
 
Beer Profile

Est Original Gravity: 1,062 SG Measured Original Gravity: 1,062 SG
Est Final Gravity: 1,020 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,48 % 
Bitterness: 37,0 IBU
Calories: 596 cal/l
Est Color: 28,9 EBC
 
Tilbake
Topp