Flaket Bygg

Jeg har satt en am. pale ale og en eng. pale ale den siste måneden. I begge brukte jeg flaket byggkorn, og jeg må si jeg aldri har opplevd et så kraftig og fyldig skum, for ikke å snakke om fylde og mundfølelse. Jeg føler jeg har løst gåten skumgåten(brygger ekstrakt).

Jeg bare eksprimenterte meg fram til 300g på 22l, men er det noe maksdose? Og viktigst, er det noen ulemper ved "overbruk"?

Tips fra meg :yes:
 
Ifølge [iurl=http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,731.0/all.html]denne oversikten[/iurl] så er det slikt:

Yield (utnyttelse) = 70%
EBC (farge) = 3,3
Diastatic power (enzymaktivitet) = 0
Bruksmåte = Tilfører kropp til Portere og Stouts. En del protein som bidrar til tåke.
Max andel i hele maltmengden = 20%

Så du har noe å gå på. :)

Ulempen, som nevnt, er tåke, spesielt dersom ikke flakene meskes sammen med en malttype som har høy diastatic power (vanlige basismalter som pale malt, lagermalt, vienna, munchener). Brukes gjerne i stout, og da ser du uansett ikke om ølet er klart eller ikke  ;D
 
Tilbake
Topp