flaket havre vs havregryn

er det noen forskjell? siden man ikke har bryggebutikk lokalt, så er det litt enklere om man bare kan shoppe havregryn
 
Lettkokte.
De gir lite, eller ingen smak, men gir økt "munnfølelse"
Mengden avhenger av hvor mye man skal/vill bruke, men husk at det øker faren for stuck mash i overdreven mengde.
Noe særlig over 15% er vel i grenseland, men det avhenger jo også av utstyret forøvrig hva som takles.
 
Som mange andre her, har jeg brukt Bjørns lettkokte, eller Regals havregryn i både Witbier og Stout. Med godt resultat. Tok likevel inn en sekk med flaket (og torrefied) havre fra Crisp i Yorkshire til bryggeutsalget mitt på Kvaløya.

Dette er jo noe ganske annet, her er alt frøskallet med!
Smak og munnfølelse blir nok den samme. Men det blir jo en kjempefordel med litt ekstra "filtermedium" i hveteøl!
 
Tilbake
Topp