Hei folkens! Jeg er ny her på forumet, og fersk hjemmebrygger for den saks skyld.
Jeg skal flaskekarbonere en IPA, tidligere har jeg kokt opp vann med sukker og hatt det i gjæringskar nr 2 og stukket om dit.
Jeg lurer på om noen veit om det er mulig å slenge sukkerblandingen rett i gjæringskaret under cold crash istedenfor å stikke om? Jeg kan ikke forstå hvorfor dette ikke skulle fungert, men det er vel en grunn til at man ikke gjør det? Eller er det bare gammel vane?
Hovedgrunnen til at jeg ikke ønsker å stikke om er for å unngå mest mulig kontakt med oksygen. Det forrige øler ble så oksidert at halve batchen gikk i vasken.
Jeg skal flaskekarbonere en IPA, tidligere har jeg kokt opp vann med sukker og hatt det i gjæringskar nr 2 og stukket om dit.
Jeg lurer på om noen veit om det er mulig å slenge sukkerblandingen rett i gjæringskaret under cold crash istedenfor å stikke om? Jeg kan ikke forstå hvorfor dette ikke skulle fungert, men det er vel en grunn til at man ikke gjør det? Eller er det bare gammel vane?
Hovedgrunnen til at jeg ikke ønsker å stikke om er for å unngå mest mulig kontakt med oksygen. Det forrige øler ble så oksidert at halve batchen gikk i vasken.