Hei
Har brukt søkefunksjonen og funnet mye forskjellig når det gjelder flasking av undergjærede øltyper. Jeg har brygget en bayer som har gjæret på 10-14 grader i 4 uker (brukt Saflager W-34/70 11,5g). Har planer om å flaske den iløpet av et par dager. Den står i kjellern, og lurer på om jeg bør flaske den der for å unngå å virvle opp gjær ved transport opp trappa. Om jeg velger det sistnevnte; hvor lang tid bør gjæringskaret stå før gjæret har lagt seg igjen? Holder 24 timer?
Jeg har fått med meg at ølet bør modnes på rundt 4 grader i et par måneder før drikking. Noen sier imidlertid at ølet bør flaskemodnes i romtemperatur i et par uker for karbonering. Gjelder dette også undergjæret øl?
Noen som har andre tips vedr flasking/tapping/lagring av undergjæret øl?
OG var ganske lav, 1036, så regner med at dette blir relativ lav alkoholstyrke. Så lenge det ikke gå for mye utover smaken ser jeg ikke på dette som en svakhet egentlig.
Veldig spent her, grugleder meg nesten til resultatet
Har brukt søkefunksjonen og funnet mye forskjellig når det gjelder flasking av undergjærede øltyper. Jeg har brygget en bayer som har gjæret på 10-14 grader i 4 uker (brukt Saflager W-34/70 11,5g). Har planer om å flaske den iløpet av et par dager. Den står i kjellern, og lurer på om jeg bør flaske den der for å unngå å virvle opp gjær ved transport opp trappa. Om jeg velger det sistnevnte; hvor lang tid bør gjæringskaret stå før gjæret har lagt seg igjen? Holder 24 timer?
Jeg har fått med meg at ølet bør modnes på rundt 4 grader i et par måneder før drikking. Noen sier imidlertid at ølet bør flaskemodnes i romtemperatur i et par uker for karbonering. Gjelder dette også undergjæret øl?
Noen som har andre tips vedr flasking/tapping/lagring av undergjæret øl?
OG var ganske lav, 1036, så regner med at dette blir relativ lav alkoholstyrke. Så lenge det ikke gå for mye utover smaken ser jeg ikke på dette som en svakhet egentlig.
Veldig spent her, grugleder meg nesten til resultatet