Thomas Søreide
Norbrygg-medlem
Hei - Har satt min andre gjærstarter og lurer på hvor klar den skal være etter at gjæren har flokkulert...
På min første starter med WLP566 var dette enkelt - Gjæren lå på bunnen og væsken over var meget klar og gjennomsiktig.
Nå - med WLP800 - ligger det et mye tynnere lag med gjær på bunnen og væsken over er delt i to lag. Et lag som er rimelig klart øverst (ca 1 tomme tjukt) og et lag på nærmere 10 cm som er tåkete og ugjennomsiktig.
Denne starteren har stått i kjøleskapet i ca 18-20 timer. Se vedlagt bilde.
Spørsmålet blir da, som i overskriften - hvor klar og gjennomsitig skal starteren være?
Skyldes "tåken" i det tykke laget i væsken at her er masse gjær som ikke har sunket til bunns?
Er 18-20 timer i kjøleskapet ikke nok? Hvis nei - hva pleier å være "nok"?
Ser frem til svar..
På min første starter med WLP566 var dette enkelt - Gjæren lå på bunnen og væsken over var meget klar og gjennomsiktig.
Nå - med WLP800 - ligger det et mye tynnere lag med gjær på bunnen og væsken over er delt i to lag. Et lag som er rimelig klart øverst (ca 1 tomme tjukt) og et lag på nærmere 10 cm som er tåkete og ugjennomsiktig.
Denne starteren har stått i kjøleskapet i ca 18-20 timer. Se vedlagt bilde.
Spørsmålet blir da, som i overskriften - hvor klar og gjennomsitig skal starteren være?
Skyldes "tåken" i det tykke laget i væsken at her er masse gjær som ikke har sunket til bunns?
Er 18-20 timer i kjøleskapet ikke nok? Hvis nei - hva pleier å være "nok"?
Ser frem til svar..