Heisann! 18/8 brygget jeg en pilsner og brukte Wyeast Urquell ferskgjær.
Denne fikk jeg for halv pris da datoen var 7/4-15.
Pitchet som normalt og satt i bod på 13 grader... så viser det seg "plutselig" neste dag at tempen i boden er blitt 18 grader.
Panikkflytting til temperert skap på 12 grader.
Nå 2 dager etterpå er det fortsatt heeelt dødt i gjæringskaret... ikke antydning til bul på lokket (som er helt tett)...
Så nå lurer jeg på: Kan denne batchen berges? Kan jeg tilsette f.eks 1 pk med en "Lager" Tørrgjær for å få liv i vørteren igjen? Eller ligger det an til ofring til Dodraugen?
Takknemlig for alle gode råd!
Denne fikk jeg for halv pris da datoen var 7/4-15.
Pitchet som normalt og satt i bod på 13 grader... så viser det seg "plutselig" neste dag at tempen i boden er blitt 18 grader.
Panikkflytting til temperert skap på 12 grader.
Nå 2 dager etterpå er det fortsatt heeelt dødt i gjæringskaret... ikke antydning til bul på lokket (som er helt tett)...
Så nå lurer jeg på: Kan denne batchen berges? Kan jeg tilsette f.eks 1 pk med en "Lager" Tørrgjær for å få liv i vørteren igjen? Eller ligger det an til ofring til Dodraugen?
Takknemlig for alle gode råd!