Marius Trones
Norbrygg-medlem
Hei
Eg har rett og slett dummet meg ut og brukt for lite gjær på juleølet mitt. Eg laget ølsettet Vestbrygg Mild Jul 4%. Eg brukte 1 pose færsk gjær WLP002 trur eg den heter. Men i kampens hete så glemte eg å lage starter eller rehydrerte gjæren noe særli, men eg ristet dunken bra.
Etter over 2 uker med gjæring (18 grader i kjøleskap med temp vakt) så har FG blitt målt over 3 dager på 1.020. Det virker som gjæringa har stoppet. Den første uka så var det bra med aktivitet i gjæringsdunken men etter diacetylresten så roet den seg ned.
Etter å ha prøvd å lese meg til løsninger så har eg også prøvd med å tilsette 150g maltekstrakt kokt i 2 dl vann med gjærnæring. Har økt temp i gjæringsdunk til 22 grader også. Men sjølv etter alt dette virket det ikkje som om eg får mer en 2.9 % juleøl iår dersom det ikkje er noen andre tips dere kan gi meg?
Marius
Eg har rett og slett dummet meg ut og brukt for lite gjær på juleølet mitt. Eg laget ølsettet Vestbrygg Mild Jul 4%. Eg brukte 1 pose færsk gjær WLP002 trur eg den heter. Men i kampens hete så glemte eg å lage starter eller rehydrerte gjæren noe særli, men eg ristet dunken bra.
Etter over 2 uker med gjæring (18 grader i kjøleskap med temp vakt) så har FG blitt målt over 3 dager på 1.020. Det virker som gjæringa har stoppet. Den første uka så var det bra med aktivitet i gjæringsdunken men etter diacetylresten så roet den seg ned.
Etter å ha prøvd å lese meg til løsninger så har eg også prøvd med å tilsette 150g maltekstrakt kokt i 2 dl vann med gjærnæring. Har økt temp i gjæringsdunk til 22 grader også. Men sjølv etter alt dette virket det ikkje som om eg får mer en 2.9 % juleøl iår dersom det ikkje er noen andre tips dere kan gi meg?
Marius