Hei, satt en stout på skjærtorsdag men er redd jeg har bommet på mesketempen. Tror jeg får et alt for søtt øl som er best egnet til kake. Ved en feil stod et element på inn i mesketiden og mesken holdt 70 grader de første 60 min og 69 de neste 30. Skyllevanner vårt er bare 65c....
Tanken var å få en FG ned i 1.013-18, men er redd jeg har for mye ugjærbart sukker grunnet mesketempen. Er ikke så rutinert, og har ikke sjekket SG enda da jeg er på hytta å trommer. Jeg greier ikke la være å tråle internett for visdomsord og tips.
Noen kloke hoder her inne som kan komme med noen tanker og roe mine bekymringer om 150 liter svart rusbrus?
Batch: 150L
OG: 1.071
SG: tba
FG: Tba
Grain bill:
40 kg pale ale
3 kg havregryn
2 kg carafa ii
1 kg carafa iii
500 g best wheat
1,5 kg hvitt sukker
Hop bill
120g first gold @ 60
80g first gold @ 10
Irish moss @ 10
120 g Fermentins w-04 gjær ved 18c i rommet.
Tanken var å få en FG ned i 1.013-18, men er redd jeg har for mye ugjærbart sukker grunnet mesketempen. Er ikke så rutinert, og har ikke sjekket SG enda da jeg er på hytta å trommer. Jeg greier ikke la være å tråle internett for visdomsord og tips.
Noen kloke hoder her inne som kan komme med noen tanker og roe mine bekymringer om 150 liter svart rusbrus?
Batch: 150L
OG: 1.071
SG: tba
FG: Tba
Grain bill:
40 kg pale ale
3 kg havregryn
2 kg carafa ii
1 kg carafa iii
500 g best wheat
1,5 kg hvitt sukker
Hop bill
120g first gold @ 60
80g first gold @ 10
Irish moss @ 10
120 g Fermentins w-04 gjær ved 18c i rommet.