Jeg leser at man bør bruke gjærstarter, og hvis ikke man gjør det, bør gjærmengden økes. Jeg las at to rør til 25 liter var nødvendig uten gjærstarter.
Jeg har begått enda en nybegynnertabbe tydeligvis. Jeg satte igår en hveteøl, og på 18 liter hadde jeg i litt over et halvt rør. Idag blåses det i gjærlåsen som bare det, så jeg lurer på hvorfor det er for lite. Blir det ikke utgjæret?
Grunnen til at jeg brukte så lav mengde er at jeg satte en hveteøl for et par dager siden også. Også 18 liter, og ett rør med gjær. Jeg helte så halvparten av dette over i et annet gjæringskar, fordi jeg ønsket å tørrgjære den ene med citra. Jeg rørte opp masse bevegelse i vørteren (med gjæren) før jeg helte over, men likevel var det ikke noe gjæringsaktivitet. Så jeg helte altså litt av gjæren fra igår over på det karet med håp om å få liv i det. Og det ble litt mer enn planlagt, og vrient å reversere. Så derfor var det kun igjen litt over halvparten til gårsdagens brygg.
Men som sagt, den gjærer som bare det, så hvor ligger problemet?
Jeg har begått enda en nybegynnertabbe tydeligvis. Jeg satte igår en hveteøl, og på 18 liter hadde jeg i litt over et halvt rør. Idag blåses det i gjærlåsen som bare det, så jeg lurer på hvorfor det er for lite. Blir det ikke utgjæret?
Grunnen til at jeg brukte så lav mengde er at jeg satte en hveteøl for et par dager siden også. Også 18 liter, og ett rør med gjær. Jeg helte så halvparten av dette over i et annet gjæringskar, fordi jeg ønsket å tørrgjære den ene med citra. Jeg rørte opp masse bevegelse i vørteren (med gjæren) før jeg helte over, men likevel var det ikke noe gjæringsaktivitet. Så jeg helte altså litt av gjæren fra igår over på det karet med håp om å få liv i det. Og det ble litt mer enn planlagt, og vrient å reversere. Så derfor var det kun igjen litt over halvparten til gårsdagens brygg.
Men som sagt, den gjærer som bare det, så hvor ligger problemet?